ΑΘΗΝΑ
11:57
|
03.05.2024
«Γιατί να μου κόψουν το ρεύμα αφού πληρώνουμε τους λογαριασμούς με 50, 60, 70 ευρώ... όσα έχουμε κάθε μήνα;»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απόγνωση βρίσκεται οικογένεια στο Ηράκλειο, με ανάπηρο παιδί, αφού σήμερα το πρωί τους έκοψαν την παροχή ηλεκτροδότησης για ανεξόφλητο χρέος ύψους 920 ευρώ, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά όπως υποστηρίζουν.

Ο πατέρας του παιδιού πλήρωσε σήμερα στην ΔΕΗ 175 ευρώ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορείται και για ρευματοκλοπή, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά η οικογένεια. Αμέσως μετά πήγε στην τράπεζα και πλήρωσε επιπλέον 314 ευρώ ποσό το οποίο, σύμφωνα με τη  ρύθμιση που έγινε, πρέπει η οικογένεια να καταβάλλει κάθε μήνα έως και τον Αύγουστο. Έπειτα επικοινώνησαν με τη ΔΕΗ ώστε να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος από όπου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν, έλαβαν την απάντηση «αύριο θα γίνει η επανασύνδεση του ρεύματος καθώς άλλο η ΔΕΗ, άλλο ο ΔΕΔΔΗΕ».

Το παιδί είναι εννέα χρονών και έχει ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%. Δεν περπατάει ούτε μιλάει, αλλά συλλαβίζει λεξούλες όπως «μαμά» και «μπαμπά», ενώ φοράει ακόμα πάνες και ζυγίζει μόλις δέκα κιλά. «Γέννησα το αγοράκι μου με εξωσωματική μετά από πολύ κόπο ενώ ήρθε πολύ πρόωρα στη ζωή. Πλέον το μεγαλώνω με αβάσταχτο πόνο και βάσανα. Δεν μου φθάνουν τα προβλήματα μου, τώρα που μου έκοψαν το ρεύμα έχω επιπλέον και το φόβο μη χαλάσουν τα γιαουρτάκια και οι κρέμες του παιδιού που έχω στο ψυγείο. Πώς θα του μαγειρέψω να φάει σήμερα;» ανέφερε στο Cretalive η μητέρα του παιδιού.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της κρητικής ιστοσελίδας, η οικογένεια ζει με το επίδομα των 771 ευρώ από το ΚΕΠΑ, καθώς η μητέρα δεν μπορεί να δουλέψει λόγω των αυξημένων αναγκών των παιδιού, ενώ ο πατέρας μόλις την περασμένη εβδομάδα έπιασε δουλειά σε ξενοδοχείο.

Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν το χρέος προέκυψε καθώς όταν πριν πέντε χρόνια ενοικίασαν το σπίτι που μένουν, στο Ηράκλειο, ο προηγούμενος ενοικιαστής είχε αφήσει χρέη στο λογαριασμό του ρεύματος ύψους 1.800 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους υποχρέωσε να εξοφλήσουν οι ίδιοι το ποσό.

«Πλήρωνα όσα μπορούσα κάθε μήνα και πλέον η οφειλή έχει κατέβει στα 920 ευρώ. Λόγω της αναπηρίας του παιδιού έχω 2.000 δωρεάν κιλοβατόρες κάθε 4μηνο. Αν τις ξεπεράσω θα τις χρεωθώ αλλά ποτέ δεν καίω τόσο ρεύμα» αναφέρει η κ. Ράνια και προσθέτει με παράπονο «γιατί να μου κόψουν το ρεύμα αφού πληρώνουμε τους λογαριασμούς με 50, 60, 70 ευρώ… όσα έχουμε κάθε μήνα;»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα