ΑΘΗΝΑ
19:38
|
14.05.2024
Ο κ. Ξανθός τόνισε, ότι στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι, να γίνουν πιο σαφείς οι προγραμματικές προτεραιότητες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτοκριτική για το αποτέλεσμα των εκλογών από τον πρώην υπουργό Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος εκτίμησε ότι εσωκομματικά μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου «όλα θα τεθούν στο τραπέζι» και πως η συζήτηση για την ηγεσία του κόμματος «δεν είναι θέμα ταμπού».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Ανδρέας Ξανθός, που δεν επανεξελέγη βουλευτής στις 21 Μαΐου, τόνισε ότι ότι τώρα, «δεν μπορεί να συζητηθεί τώρα ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα κάνει το κόμμα μακροπρόθεσμα, καθώς απαιτείται μια απόσταση από την συγκυρία, όπως και να έχει ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος με την διενέργεια και των επόμενων εκλογών, της 25ης Ιουνίου».

Πρόσθεσε πάντως ότι ο ίδιος πιστεύει πως «μετά από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι “αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζητάω”».

Παρ’ όλα αυτά επισήμανε ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι κυρίως η ταυτότητα, η φυσιογνωμία και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εν όψει της εκλογικής μάχης του Ιουνίου «πρέπει να κάνουμε πολύ πιο σαφείς τις προγραμματικές μας αιχμές και προτεραιότητες. Πρέπει δηλαδή αυτή την περίοδο να μην απευθυνθούμε με όρους εθνικούς ακροατηρίου, αλλά να πάμε και να επικεντρώσουμε κυρίως σε ομάδες, κοινωνικές στρώματα τα οποία ζορίζονται σήμερα και αποδεδειγμένα έχουν πιεστεί και είναι ανασφαλείς στην καθημερινότητά τους και κυρίως στο οικονομικό σκέλος. Να αναδείξουμε τις προτεραιότητες που έχουν σχέση με το κοινωνικό κράτος, με το δημόσιο σύστημα υγείας, με την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, με την άρση της πελατειακής κουλτούρας στο κράτος».

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αύριο Πέμπτη, είπε ότι θα γίνει προσπάθεια το κλίμα να συμπυκνωθεί «σε ένα restart που μπορεί να γίνει, όποιο restart μπορεί να γίνει αυτές τις μέρες, με μια σαφήνεια στον προγραμματικό και πολιτικό λόγο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναντήσεις Κασσελάκη στην Κομοτηνή με Μητροπολίτη και Μουφτή

Η διαρκής «Νάκμπα» και η 7η Οκτώβρη ως επιβεβαίωση, ασυνέχεια και έμπρακτη άρνησή της

Ιστορικό δίλημμα για το Ισραήλ βλέπει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον 15 οι τραυματίες στο Χάρκοβο από ρωσική επίθεση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα