ΑΘΗΝΑ
03:09
|
19.05.2024
Τουλάχιστον 320.000 έχουν εγκαταλείψει το Σουδάν βρίσκοντας καταφύγιο σε γειτονικές χώρες με τους περισσότερους σε Αίγυπτο και Τσαντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τουλάχιστον 1.300.000 εκτιμά ο ΟΗΕ τους Σουδανούς που εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους από τις 15 Απρίλη οπότε ξεκίνησαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του στρατού με επικεφαλής τον στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Μπουρχάν και τον αρχηγό των παραστρατιωτικών δυνάμεων, στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκαλο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι συγκρούσεις εκτόπισαν από τις εστίες τους πάνω από 1.000.000 οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο εντός των συνόρων της χώρας τους. Ωστόσο, κάπου 320.000 άλλοι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ασφάλεια σε γειτονικές χώρες, όπως η Αίγυπτος, το Νότιο Σουδάν, το Τσαντ, η Αιθιοπία,η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ή ακόμη και η Λιβύη.

Από αυτές τις χώρες η Αίγυπτος φιλοξενεί τους περισσότερους (περίπου 132.360 άτομα), ακολουθεί το Τσαντ με 80.000 και έπειτα το Νότιο Σουδάν με πάνω από 69.000 άτομα.

Το πρακτορείο ΑΡ επικαλούμενο τα τελευταία επίσημα στοιχεία αναφέρει πως από την έναρξη των συγκρούσεων στις 15 Απρίλη, σκοτώθηκαν 863 άμαχοι, εκ των οποίων τα 190 παιδιά και τραυματίστηκαν πάνω από 3.500 άλλοι. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως είναι πολλοί παραπάνω οι νεκροί και οι τραυματίες των σφοδρών συγκρούσεων.

Στο φόντο αυτών των στοιχείων, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι, εκτίμησε πως η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ το βράδυ της 22ας Μάη τηρείται σε γενικές γραμμές, παρά κάποιες σποραδικές συγκρούσεις, και πως «εν τέλει είναι στο χέρι των δύο αντιτιθέμενων πλευρών να την εφαρμόσουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα