ΑΘΗΝΑ
04:02
|
25.04.2024
Αυξάνονται εκθετικά τα θύματα στη μαύρη ήπειρο, λόγω προβλημάτων υγιεινής και των πρόσφατων πλημμυρών, την ίδια ώρα που εντείνεται η έλλειψη εμβολίων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ξέσπασμα χολέρας στην πόλη Χαμανσκραάλ, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής, Πρετόρια, ενώ υπάρχουν ακόμα 29 εργαστηριακά κρούσματα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες Τετάρτη.

Παρότι ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ακριβής πηγή της επιδημίας, όλες οι αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανεπάρκειες στην διαχείριση των λυμάτων επιρρίπτοντας ευθύνες στην αστάθεια της τοπικής κυβέρνησης καθώς ο δήμος ο οποίος περιλαμβάνει την πρωτεύουσα και τις γύρω τις περιοχές έχει αλλάξει χέρια πέντε φορές από τότε που το κυβερνών κόμμα Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο έχασε τον έλεγχο στις τοπικές εκλογές το 2016.

Μια μονάδα νερού στην Πρετόρια, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των λυμάτων για μεγάλα τμήματα του Χαμανσκραάλ, χρειάζεται επείγουσες αναβαθμίσεις που εκτιμάται ότι θα κοστίσουν περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια και δεν λειτουργεί σωστά εδώ και χρόνια, δήλωσε τωρινός ο δήμαρχος της πόλης που εξελέγη τον Μάρτιο, αναφέροντας ότι υπολειτουργεί από το 2005.

Η Νότια Αφρική είναι το πιο πρόσφατο έθνος της περιοχής που αντιμετωπίζει ξέσπασμα χολέρας μετά από θανάτους στη γειτονική Ζιμπάμπουε και στο Μαλάουι φέτος.

Πρόσφατα, οι υγειονομικές αρχές της Ζιμπάμπουε επιβεβαίωσαν 9 ακόμα θανάτους που προστίθενται στους άλλους 28 θανάτους από χολέρα που είχαν ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο, με το υπουργείο Υγείας δήλωσε να έχει καταγράψει 1.404 ύποπτα κρούσματα χολέρας και 359 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Το Μαλάουι ανέφερε νωρίτερα αυτό το έτος ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι πέθαναν σε μια εκτεταμένη επιδημία χολέρας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022, την χειρότερη που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια, με περισσότερα από 36.000 κρούσματα.

Τον Φεβρουάριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα χολέρας στην Αφρική αυξάνονται εκθετικά, εν μέσω παγκόσμιας αύξησης, με τουλάχιστον 12 χώρες της μαύρης ηπείρου να έχουν αναφέρει κρούσματα χολέρας φέτος.

Η έξαρση της νόσου αποδίδεται σε προβλήματα υγιεινής, αλλά και σε κλιματικούς παράγοντες όπως κυκλώνες και πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τμήματα της νότιας Αφρικής καθώς και στην παγκόσμια έλλειψη σε εμβόλια κατά της χολέρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα