ΑΘΗΝΑ
19:18
|
27.04.2024
Σε εξέλιξη επιχείρηση ρυμουλκών για τη μετακίνηση του εμπορικού πλοίου. Τουλάχιστον άλλα τέσσερα πλοία έχουν «εγκλωβιστεί» στη διώρυγα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φορτηγό πλοίο προσάραξε στη διώρυγα του Σουέζ, μία από τις κυριότερες ναυτικές οδούς στον κόσμο, δύο χρόνια μετά την προσάραξη για έξι ολόκληρες ημέρες του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, «Ever Given».

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ρυμουλκών για τη μετακίνηση του Χin Hai Tong 23, εμπορικού πλοίου 190 μέτρων με σημαία Χονγκ Κονγκ, το οποίο έχει «εγκλωβίσει» τουλάχιστον άλλα τέσσερα πλοία. 

To μπαλκ κάριερ, κατασκευής 2010 και ιδιοκτησίας της Xiang B12 HK International Ship Lease και διαχείρισης της Tosco Keymax, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Ντούμπα στη Σαουδική Αραβία. 

Πριν από δύο χρόνια είχε προκληθεί χάος στη διώρυγα και στην παγκόσμια αγορά εξαιτίας της προσάραξης του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, «Ever Given». Το γιγαντιαίο εμπορικό πλοίο είχε κολλήσει στη διώρυγα του Σουέζ για έξι ημέρες προκαλώντας πολυήμερες καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα παγκοσμίως.

Η διώρυγα του Σουέζ εκτείνεται από το Πορτ Σαΐντ στη Μεσόγειο έως το Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα. Στο στενότερο σημείο του το πλάτος δεν ξεπερνά τα 200 μέτρα, γεγονός που έχει προκαλέσει προβλήματα και στο παρελθόν. 

Το ατύχημα του «Ever Given» ανέδειξε τη στρατηγική σημασία της διώρυγας του Σουέζ για το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς είναι ο δίαυλος από τον οποίο διέρχεται καθημερινά το 12% με 13% του παγκόσμιου εμπορίου. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα