ΑΘΗΝΑ
08:29
|
03.07.2026
Το επταώροφο κτίριο καταρρέει και η φωτιά επεκτείνεται σε γειτονικά κτίρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα επιχειρούν σήμερα για να κατασβέσουν σφοδρή πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε επταώροφο κτίριο στο κέντρο του Σίδνεϊ και επεκτείνεται σε γειτονικά κτίρια, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

«Το κτίριο καταρρέει, ενώ η πυρκαγιά αρχίζει να επεκτείνεται σε γειτονικά κτίρια, μεταξύ των οποίων πολυκατοικίες», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι πυροσβέστες της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε κτίριο το οποίο βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σίδνεϊ. Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο έχει τυλιχθεί επίσης στις φλόγες.

«Τρομερή πυρκαγιά στο Σάρι Χιλς στην εκλογική περιφέρειά μου. Παρακαλώ να παραμείνετε ασφαλείς και να ακούτε τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο Twitter η βουλευτής Τάνια Πλίμπερσεκ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Φλεγόμενα συντρίμμια έχουν επίσης πέσει σε εξώστη γειτονικού κτιρίου, σύμφωνα με τηλεοπτικά ρεπορτάζ από το σημείο της πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο στα ΜΜΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα