ΑΘΗΝΑ
16:53
|
18.04.2024
Ο Fitch υποβάθμισε την προοπτική αξιόχρεου των Fannie Mae και Freddie Mac, στο φόντο της κρίσης με το ζήτημα του ορίου χρέους στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες ανησυχίες στην χρηματοπιστωτική αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών γεννά η απόφαση του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings να υποβαθμίσει την προοπτική του αξιόχρεου δύο γιγαντιαίων τραπεζών που ειδικεύονται στις αγοραπωλησίες ακινήτων και τις υποθήκες.

Σε ανακοίνωσή του ο Fitch εξήγησε ότι η υποβάθμιση της προοπτικής των Fannie Mae και Freddie Mac, αποτελεί αντανάκλαση της «αβεβαιότητας» για το ζήτημα του ορίου χρέους του δημοσίου.

Την ίδια ώρα οι διαπραγματεύσεις του Λευκού Οίκου με τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση προκειμένου να αυξηθεί ή να ανασταλεί το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους συνεχίζονται χωρίς να έχει εξευρεθεί συμφωνία, ενώ πλησιάζει η προθεσμία της 1ης Ιουνίου, μετά την οποία η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποιεί πως οι ΗΠΑ ενδέχεται να κηρύξουν στάση πληρωμών.

Προχθές Τετάρτη, ο ίδιος οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική του αξιόχρεου του ίδιου του αμερικανικού δημοσίου –βρίσκεται στη βαθμίδα AAA, την υψηλότερη–, εξαιτίας της αδυναμίας συμφωνίας ανάμεσα στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τους Ρεπουμπλικάνους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Οι ΗΠΑ «τιμωρούν» τον Μαδούρο με ξεπάγωμα των κυρώσεων σε πετρέλαιο και αέριο

Φάμελλος: Οικονομικό σκάνδαλο το Flyover-Στο φως το έγγραφο της παράτασης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα