ΑΘΗΝΑ
10:02
|
06.05.2024
Η αστυνομία του Παρισιού εκτόξευσε δακρυγόνα για να διαλύσει διαδηλωτές για το κλίμα που προσπαθούσαν να εμποδίσουν την ετήσια γενική συνέλευση της γαλλικής TotalEnergies.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία του Παρισιού εκτόξευσε δακρυγόνα την Παρασκευή για να διαλύσει διαδηλωτές για το κλίμα που προσπαθούσαν να εμποδίσουν την ετήσια γενική συνέλευση του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού TotalEnergies.

Αφού έδωσαν τρεις προειδοποιήσεις από μεγάφωνα, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα στους ακτιβιστές, οι οποίοι κάθισαν στο δρόμο έξω από το χώρο της συνάντησης σε μια πολυτελή συνοικία του Παρισιού, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τους ανθρώπους να εισέλθουν.

Δεκάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το χώρο του Salle Pleyel από τα ξημερώματα, σε μια διαμαρτυρία που κάλεσε ένας συνασπισμός μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Φώναζαν συνθήματα όπως «Το μόνο που θέλουμε είναι να γκρεμίσουμε την Total» και «Ένα, δύο και τρεις βαθμούς, έχουμε την Total να ευχαριστήσουμε».

Παρόμοιες διαμαρτυρίες σημειώθηκαν σε πρόσφατες συναντήσεις άλλων πετρελαϊκών κολοσσών, όπως η BP και η Shell.

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου BP, Shell, ExxonMobil, Chevron και TotalEnergies σημείωσαν μαζί κέρδη άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αυτό το τρίμηνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα