ΑΘΗΝΑ
10:00
|
25.04.2024
Τουλάχιστον 15 τραυματίες αναφέρουν τα σωστικά συνεργεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 15 τραυματίστηκαν σήμερα από πυραυλικό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε κλινική στην πόλη Ντνίπρο στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτησή του κάτω από βίντεο που δείχνει ένα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και από το οποίο βγαίνει καπνός, ο Ζελένσκι σημειώνει ότι στο σημείο πραγματοποιούνται επιχειρήσεις διάσωσης.

«Ρώσοι τρομοκράτες επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την ιδιότητά τους ως μαχητές ενάντια σε κάθε τι ανθρώπινο και έντιμο», σημειώνει ο Ουκρανός πρόεδρος στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Επίθεση με ρουκέτα σε κλινική στην πόλη Ντνίπρο. Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και 15 έχουν τραυματιστεί. Τα επακόλουθα του βομβαρδισμού αντιμετωπίζονται και διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης των θυμάτων», τονίζει προσθέτοντας ότι «Ρώσοι τρομοκράτες επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά τη δράση τους ενάντια σε κάθε τι ανθρώπινο και έντιμο».

Βίντεο από το χτύπημα στην κλινική δημοσίευσε και η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα, στον λογαριασμό της στο Twitter, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».

Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι τα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 10 πυραύλους και πάνω από 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από την περιοχή της Κασπίας θάλασσας, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εναντίον του Κιέβου, της Ντνίπρο και ανατολικών περιοχών της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα