ΑΘΗΝΑ
03:40
|
21.05.2024
Οι επιθέσεις προκάλεσαν τον τραυματισμό τεσσάρων Παλαιστινίων. Άλλος νεαρός Παλαιστίνιος νωρίτερα δολοφονήθηκε κοντά στη Χεβρώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν ψυχρώ επιθέσεις σε δύο χωριά κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης εξαπέλυσαν το μεσημέρι ορδές Εβραίων εποίκων προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων Παλαιστινίων, ο ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση καθώς δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι.

Δεκάδες έποικοι από τον εποικισμό  Adei Ad έβαλαν φωτιά σε χωράφια, αγρούς και πέντε αυτοκίνητα των χωριών Μπούρκα και Μουγαγίρ που βρίσκονται κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, κατά τη δεύτερη μέρα της Εβραϊκής Πεντηκοστής που είναι γνωστή ως γιορτή των Εβδομάδων της Συγκομιδής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times of Israel  οι έποικοι χρησιμοποίησαν 270 (!) μπάλες άχυρου για να προκαλέσουν τους εμπρησμούς. Στους χώρους των επιθέσεων αναπτύχθηκαν δυνάμεις του στρατού για την προστασία των εποίκων-δραστών αλλά αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισμό προκειμένου να τους συγκρατήσουν.

Νεκρός Παλαιστίνιος στη νότια Δυτική Όχθη

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ένας νεαρός Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε από όπλο εποίκου στον εποικισμό Teneh Omarim της νότιας Δυτικής Όχθης με τη δικαιολογία ότι επιχείρησε να μπει στον προαύλιο χώρο συναγωγής για να επιτεθεί «με μαχαίρι».

Αυτό το πρόσχημα τουλάχιστον χρησιμοποίησε ο ένοπλος έποικος που τραυμάτισε τον νεαρό Παλαιστίνιο θανάσιμα πυροβολώντας τον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα