ΑΘΗΝΑ
20:44
|
10.05.2024
Ο Σεργκέι Λαβρόφ ευχαρίστησε τη σινική πλευρά για την ισορροπημένη θέση της στην ουκρανική κρίση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον Κινέζο ειδικό απεσταλμένο για την Ευρασία, Λι Χούι, συναντήθηκε σήμερα στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ευχαριστώντας τον για την «ισορροπημένη θέση» του Πεκίνου στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Έγινε μία ανταλλαγή θέσεων για την κατάσταση πέριξ της Ουκρανίας και τις προοπτικές για την επίλυση της εκεί σύγκρουσης. Ο Σεργκέι Λαβρόφ ευχαρίστησε τη σινική πλευρά για την ισορροπημένη θέση της στην ουκρανική κρίση και εξήρε την ετοιμότητα του Πεκίνου να παίξει έναν θετικό ρόλο για τη διευθέτησή της» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πάντως πως «τα σοβαρά εμπόδια» για την επανάληψη ειρηνευτικών συνομιλιών «δημιουργήθηκαν από την ουκρανική πλευρά και τους Δυτικούς χειριστές της».

Σε επόμενο σημείο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ετοιμότητά του για περαιτέρω σύσφιξη της ρωσο-σινικής συνεργασίας στην εξωτερική πολιτική που σκοπεύει στην διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο».

Ο Λι Χούι βρέθηκε στη Μόσχα μετά από μακρά περιοδεία που ξεκίνησε στις 16-17 Μαΐου από το Κίεβο και συνεχίστηκε σε πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία) με τελευταίο σταθμό τη Μόσχα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Εργαζόμενοι νοσοκομείου «Αττικόν» για Μητσοτάκη: Ήρθε σαν τον κλέφτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα