ΑΘΗΝΑ
12:50
|
03.05.2024
Τα 3 μικρά μωρά είχαν γεννηθεί μετά από 70 χρόνια, αφότου τα ζώα κηρύχθηκαν επίσημα εξαφανισμένα στη χώρα. Το 4ο τσιτάχ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο μικρά τσιτάχ πέθαναν, ενώ το τρίτο είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο εθνικό πάρκο στην πολιτεία Μάντγια Πραντές της Ινδίας. Τα μικρά ήταν τα πρώτα που γεννήθηκαν στην Ινδία σε περισσότερα από 70 χρόνια αφότου τα ζώα κηρύχθηκαν επίσημα εξαφανισμένα στη χώρα.

Ένα θηλυκό τσιτάχ που μεταφέρθηκε από τη Ναμίμπια στην Ινδία πέρυσι είχε γεννήσει τα μικρά μωρά τον Μάρτιο.

Μετά από αυτό, το θηλυκό τσιτάχ και τα τρία μικρά της τέθηκαν υπό παρακολούθηση, όπως ανέφεραν οι αρχές του πάρκου. Η θερμοκρασία στο πάρκο είχε φτάσει σχεδόν τους 47 βαθμούς την Τρίτη με τα μικρά τσιτάχ να μην είναι σε «κανονική κατάσταση».

Τα μικρά τσιτάχ διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύναμα, λιποβαρή και εξαιρετικά αφυδατωμένα. Τα δυο πρώτα πέθαναν την Πέμπτη παρά τα μέτρα που ελήφθησαν για τη διάσωσή τους, δήλωσαν οι αρχές του πάρκου, ενώ το τρίτο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και υπό θεραπεία.

Τα τσιτάχ κηρύχθηκαν επίσημα ως εξαφανισμένο είδος από την ινδική κυβέρνηση το 1952. Εισήχθησαν ξανά στη χώρα πέρυσι ως μέρος ενός φιλόδοξου προγράμματος επανεισαγωγής για τον επαναπληθυσμό του είδους. Οι ειδικοί της άγριας ζωής είχαν χαιρετίσει την επανεισαγωγή του ζώου, αλλά κάποιοι είχαν προειδοποιήσει επίσης για πιθανούς κινδύνους για αυτά, από άλλα αρπακτικά ζώα.

Οκτώ τσιτάχ μεταφέρθηκαν από τη Ναμίμπια στη χώρα τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ 12 μεταφέρθηκαν από τη Νότια Αφρική τον Φεβρουάριο του 2023. Από αυτά, τρία τσιτάχ πέθαναν τους τελευταίους δύο μήνες. Ο θάνατος των τριών μωρών ανεβάζει τον απολογισμό σε έξι.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε εκφράσει ανησυχίες για τους θανάτους των ζώων και ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, να εξετάσει το ενδεχόμενο μεταφοράς των τσιτάχ σε μια εναλλακτική τοποθεσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα