ΑΘΗΝΑ
19:20
|
01.05.2024
Βρέθηκαν 58 κιλά σε «τούβλα» διακοσμημένα με σβάστικες και την επιγραφή «Χίτλερ», με προορισμό το Βέλγιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 58 κιλών κοκαΐνης που ήταν συσκευασμένα σε πλάκες που έφεραν ναζιστικές σβάστικες εντόπισαν οι αρχές που είναι αρμόδιες για τη δίωξη των ναρκωτικών στο Περού.

Οι συσκευασίες, κάποιες από τις οποίες είχαν επάνω τους σκλισμένο το όνομα του Χίτλερ εντοπίστηκαν σε σκάφος με σημαία Λιβερίας στην μικρή πόλη – λιμάνι της Πάιτα, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό και τελικός προορισμός τους ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το Βέλγιο.

Το πλοίο είχε έρθει από το Γκουαγιακίλ, την πόλη-λιμάνι του Ισημερινού, γνωστή ως σημαντικό κέντρο διακίνησης ναρκωτικών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Η διεύθυνση δίωξης των ναρκωτικών της περουβιανής αστυνομίας έδειξε βίντεο και φωτογραφίες στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, αποκαλύπτοντας ότι τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα στο σύστημα εξαερισμού ενός κοντέινερ.

Τα ναρκωτικά τυλιγμένα με ναζιστικά διακριτικά είναι μια νέα εξέλιξη με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η περουβιανή αστυνομία που έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι εντόπισε κοκαΐνη σε συσκευασίες σε σχήμα τούβλου με διάφορα άλλα περίεργα σύμβολα.

Μετά τη γειτονική του Κολομβία, το Περού είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κοκαΐνης στον κόσμο, με περίπου 400 τόνους που παράγονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η χώρα είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φύλλων κόκας, ενός προϊόντος που είναι νόμιμο όταν χρησιμοποιείται για τη μάσηση ή την παρασκευή αφεψήματος, αλλά είναι επίσης το πρωτογενές υλικό στην κοκαΐνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα