ΑΘΗΝΑ
05:48
|
27.07.2024
Η νέα προειδοποίηση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, γίνεται μετά τις απειλές ανώτατων Ισραηλινών αξιωματούχων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα προειδοποίηση προς τον ισραηλινό στρατό με αφορμή τις πρόσφατες απειλές του επιτελάρχη στρατηγού Χέρτζι Χαλέβι και του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ισραηλινού στραρτού Αχαρόν Χαλίβα, προς Ιράν και Λίβανο, απηύθυνε ο ηγέτης της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Μιλώντας την Πέμπτη, 25 Μαΐου, με αφορμή την 23η επέτειο από την Ημέρα Απελευθέρωσης του Λιβάνου από τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής, ο Νασράλα  προειδοποίησε το Ισραήλ πως αρκεί και ένα μικρό λάθος για να ανάψει η μπαρουταποθήκη  της περιοχής  και να προκληθεί «ένας μεγάλος πόλεμος».

Κάλεσε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ «να είναι προσεκτική και να μην κάνει εσφαλμένους υπολογισμούς», τονίζοντας:

«Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να αποσύρουν τις απειλές τους και να εγκαταλείψουν την αλαζονεία τους γιατί οποιοδήποτε λάθος μπορεί να τινάξει όλη την περιοχή στον αέρα».

Ο Χασάν Νασράλα εκτίμησε πως το Ισραήλ απέτυχε να μειώσει την αποτρεπτική ισχύ της «Ισλαμικής Τζιχάντ» κατά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας (σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες αμάχους, πέρα από λίγους διοικητές της οργάνωσης), προσθέτοντας με νόημα:

 «Δεν είστε εσείς που απειλείτε με έναν μεγάλο πόλεμο. Εμείς είμαστε μάλλον που σας απειλούμε με τέτοιον».

Την Δευτέρα ο Χαλίβα είχε εκτιμήσει πως οι πιθανότητες μίας κλιμάκωσης της έντασης με τον Λίβανο «δεν είναι χαμηλές». Πρόσθεσε επίσης πως ο κίνδυνος μίας νέας ανάφλεξης στα σύνορα των δύο χωρών δεν έχει ξεπεραστεί, κατηγορώντας τον Νασράλα πως «τείνει να κάνει λάθος και να βυθίσει την περιοχή σε έναν μεγάλο πόλεμο». «Κοντεύει να κάνει αυτό το λάθος από τον Λίβανο ή στη Συρία» είχε πει τότε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ισραηλινού στρατού.

Πάντως, νωρίτερα, σήμερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως ισραηλινά πυρά κατέρριψαν μικρό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος που είχε εισέλθει από τα σύνορα με τον Λίβανο και φερόταν να είναι προϊόν της κινέζικης εταιρίας, DJI.

Τα γυμνάσια της Χεζμπολάχ παρουσία του Τύπου

Στις 21 Μαΐου, η Χεζμπολάχ με αφορμή την 23η επέτειο αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής από τον νότιο Λίβανο είχε κάνει γυμνάσια στρατιωτικής επίδειξης ισχύος και ικανοτήτων.

Για πρώτη φορά τα γυμνάσια αυτά έγιναν μπροστά σε δημοσιογράφους που είχαν προσκληθεί ειδικά για την περίσταση, προκαλώντας ενδιαφέροντα σχόλια για την σύγχρονη ανάπτυξη της μάχιμης δυνατότητας της οργάνωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα