ΑΘΗΝΑ
18:28
|
02.10.2024
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η γυναίκα πήγε σε σχολείο της πόλης για να αιχμαλωτίσει την οχιά, αλλά το ερπετό την δάγκωσε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναφυλακτικό σοκ έπαθε μία 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος μετά από δάγκωμα οχιάς την οποία προσπάθησε να απομακρύνει από προαύλιο σχολείου της Θεσσαλονίκης.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η γυναίκα πήγε σε σχολείο της πόλης για να αιχμαλωτίσει την οχιά προτού δαγκώσει κάποιον μαθητή ή μαθήτρια αλλά δεν τα κατάφερε καθώς η οχιά είχε πιο γρήγορα αντανακλαστικά και της επιτέθηκε.

Η ερπετολόγος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Τι είναι το αναφυλακτικό σοκ και πώς να αντιδράσετε

Το αναφυλακτικό ή αλλεργικό σοκ εκδηλώνεται όταν τα αιμοφόρα αγγεία διευρυνθούν στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος (συστηματική αγγειοδιαστολή), η οποία προκαλεί χαμηλή αρτηριακή πίεση που είναι τουλάχιστον 30% χαμηλότερη από την κανονική πίεση του αίματος του ατόμου ή κάτω από το 30% των φυσιολογικών τιμών.

Το αναφυλακτικό σοκ είναι δυνητικά απειλητικό για τη ζωή και πρέπει να καλέσετε το 166 και να ζητήσετε ασθενοφόρο το συντομότερο δυνατό. Οι νοσοκομειακές θεραπείες εξαρτώνται από τη σοβαρότητα της αντίδρασης. Περιλαμβάνουν την ένεση αδρεναλίνης, την ανάνηψη και φάρμακα για αλλεργίες (όπως αντιισταμινικά και στεροειδή).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βαριές κατηγορίες για τον ράπερ Diddy: Πάνω από 100 άτομα ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν

ΗΠΑ: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του για φαγητό λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Με το χέρι στη σκανδάλη, το Ισραήλ ετοιμάζει απάντηση στο Ιράν και χτυπά το Λίβανο

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: Μην επιτρέψετε να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα