ΑΘΗΝΑ
23:01
|
02.05.2024
Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στα αεροδρόμια το Σάββατο λόγω ενός πανεθνικού προβλήματος που επηρεάζει τις αυτοματοποιημένες πύλες συνοριακού ελέγχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι επιβάτες που πετούσαν στη Βρετανία αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις μετά την προσγείωση στα αεροδρόμια το Σάββατο λόγω ενός πανεθνικού προβλήματος που επηρεάζει τις αυτοματοποιημένες πύλες συνοριακού ελέγχου που σαρώνουν τα διαβατήρια κατά την άφιξη, αναφέρει το Reuters.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μεγάλες ουρές με εκατοντάδες ανθρώπους στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου με απογοητευμένους επιβάτες να παραπονιούνται ότι έπρεπε να περιμένουν αρκετές ώρες στην ουρά.

«Γνωρίζουμε ότι ένα ζήτημα του εθνικού συνοριακού συστήματος επηρεάζει τις αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο έχει την επίβλεψη του συνοριακού ελέγχου.

«Εργαζόμαστε για να επιλύσουμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό και συνεργαζόμαστε με τους φορείς εκμετάλλευσης λιμένων και τις αεροπορικές εταιρείες για να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση για τους ταξιδιώτες», δήλωσαν στο Reuters.

Το Χίθροου, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, είπε ότι είχε αναπτύξει επιπλέον προσωπικό για να διαχειριστεί τις ουρές και ότι συνεργάζεται με τη Συνοριακή Δύναμη για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Ενώ πολλοί ξένοι επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να δουν έναν συνοριακό έλεγχο κατά την προσγείωση, άλλοι, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών, πολιτών της ΕΕ και των ΗΠΑ, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αυτοματοποιημένες πύλες που είναι γνωστές ως e-gates για να σαρώσουν τα διαβατήριά τους και να εισέλθουν στη χώρα.

Η διακοπή, η οποία έρχεται κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης περιόδου για ταξίδια στη Βρετανία με εαρινή τραπεζική αργία τη Δευτέρα και μισή διακοπή για τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα, σημαίνει ότι όλοι οι επιβάτες πρέπει να υποβάλλονται σε χειροκίνητα σημεία ελέγχου.

«Τι συμβαίνει στο @HeathrowAirport; Μόλις προσγειώθηκα σε σκηνές απόλυτου χάους. 2 ώρες ουρές μόνο για να φτάσω στην πραγματική ουρά», ανάρτησε ένας επιβάτης στο Twitter.

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια αντιμετώπισαν άλλες αναταραχές τον περασμένο χρόνο, μεταξύ άλλων από ξεχωριστές απεργίες που αφορούσαν το προσωπικό του αεροδρομίου και τους εργαζόμενους των Συνοριακών Δυνάμεων, καθώς και από ακυρώσεις πτήσεων που προκλήθηκαν από ελλείψεις προσωπικού το περασμένο καλοκαίρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα