ΑΘΗΝΑ
03:02
|
27.07.2024
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα θέλει να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα των Ιαπώνων υπηκόων που απήχθησαν τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε το Σάββατο ότι είναι πρόθυμος να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν για να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα των Ιαπώνων υπηκόων που απήχθησαν τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το Reuters.

«Είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν απευθείας ο ίδιος, χωρίς καμία προϋπόθεση», είπε ο Κισίντα σε συγκέντρωση για το θέμα στο Τόκιο, ανέφερε η εφημερίδα Mainichi Shimbun. Παρόμοιες αναφορές μετέφεραν το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei και Kyodo.

Η Πιονγκγιάνγκ παραδέχτηκε το 2002 ότι απήγαγε 13 Ιάπωνες πολίτες πριν από δεκαετίες. Πέντε απαχθέντες και οι οικογένειές τους επέστρεψαν αργότερα στην Ιαπωνία, λέγοντας ότι οι άλλοι είχαν πεθάνει.

Ωστόσο, το Τόκιο πιστεύει ότι απήχθησαν 17 Ιάπωνες και συνεχίζει να ερευνά την τύχη όσων δεν επέστρεψαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Το Λονδίνο δεν αμφισβητεί το δικαίωμα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και Γκάλαντ

Η Κίνα και η παλαιστινιακή συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης

Συνάντηση Νετανιάχου-Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο για την «επόμενη μέρα» στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα