ΑΘΗΝΑ
20:38
|
28.04.2024
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι μισό εκατομμύριο παιδιά σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Υεμένης κινδυνεύουν φέτος από οξύ υποσιτισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι μισό εκατομμύριο παιδιά σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Υεμένης κινδυνεύουν φέτος από οξύ υποσιτισμό, αναφέρει το Middle East Monitor.

Αυτό έγινε σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν τρεις υπηρεσίες του ΟΗΕ, το Ταμείο του ΟΗΕ για τα παιδιά (UNICEF), ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP), αντίγραφο της οποίας ελήφθη από το πρακτορείο Anadolu. .

«Καθώς ο οξύς υποσιτισμός συνεχίζει να επιδεινώνεται στις νότιες επαρχίες, εκτιμάται ότι το 2023, μισό εκατομμύριο παιδιά θα υποσιτίζονται οξύτατα, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 100.000 παιδιών που είναι πιθανό να υποσιτιστούν σοβαρά», ανέφερε η δήλωση.

«Υπολογίζεται επίσης ότι έως και ένα τέταρτο εκατομμύριο έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες (PLW) θα υποσιτίζονται έντονα», προστίθεται.

Ενώ η δήλωση ανέφερε μια ελαφρά βελτίωση στην επισιτιστική ασφάλεια κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, προειδοποίησε ότι: «Παρά τις μικρές βελτιώσεις, σχεδόν όλες οι περιοχές υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Υεμένης εκτιμήθηκε ότι αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας».

Για μήνες, ο ΟΗΕ υποφέρει από σοβαρή έλλειψη χρηματοδότησης για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, με αποτέλεσμα τη μείωση της βοήθειας σε εκατομμύρια ανθρώπους εν μέσω προειδοποιήσεων για περισσότερη πείνα.

Για περίπου οκτώ χρόνια, η Υεμένη είναι μάρτυρας ενός συνεχούς πολέμου μεταξύ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από έναν αραβικό στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της γειτονικής Σαουδικής Αραβίας και των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν αρκετές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Μέχρι το τέλος του 2021, ο πόλεμος στοίχισε τη ζωή σε 377.000 ανθρώπους και προκάλεσε οικονομικές απώλειες 126 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι, εξαρτάται από τη βοήθεια σε μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα