ΑΘΗΝΑ
00:05
|
02.05.2024
Το σκίτσο του Μάικλ Πάτρικ Ραμίρεζ για την κρίση γύρω από την αύξηση του ανώτατου ορίου του αμερικανικού χρέους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα παράταση ως τις 5 Ιουνίου για την αποφυγή της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών έδωσε η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Γέλεν. Ο γρίφος για την επίλυση της κρίσης γύρω από την αύξηση του ανώτατου ορίου του αμερικανικού χρέους συνεχίζεται αλλά με κάποια αισιοδοξία για συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο ώστε να μην ξημερώσει η «Ημέρα Χ».

«Με βάση τα τελευταία δεδομένα», έγραψε η Γέλεν σε επιστολή προς τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής Κέβιν Μακάρθι, η Βουλή πρέπει να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους έως τις 5 Ιουνίου προκειμένου η κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Η υπουργός Οικονομικών είχε επανειλημμένα αναφέρει μέχρι τώρα την 1η Ιουνίου ως πιθανή «Ημέρα Χ». Ωστόσο, η Γέλεν προειδοποίησε εκ νέου το Κογκρέσο ότι η αποτυχία να ενεργήσει για την αύξηση του ορίου δανεισμού θα είχε σοβαρές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνέπειες πολύ πέρα ​​από τη χώρα.

Ποιος θα πληρώσει τη νύφη όσο ο 90χρονος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πλέει σε πελάγη αισιοδοξίας; Η απάντηση είναι απλή και τη δίνει ο Μάικλ Πάτρικ Ραμίρεζ με το εύστοχο σκίτσο: ο Αμερικανός φορολογούμενος, το μικρότερο ψάρι όλων!  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα