ΑΘΗΝΑ
18:56
|
26.04.2024
Χριστιανικές ΜΚΟ με βάση τη Δύση έχουν κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύονται τα δεινά της ιθαγενούς κοινότητας Γιαζίντι του βόρειου Ιράκ προσπαθώντας να τους προσηλυτίσουν στον Χριστιανισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χριστιανικές ΜΚΟ με βάση τη Δύση έχουν κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύονται τα δεινά της ιθαγενούς κοινότητας Γιαζίντι του βόρειου Ιράκ προσπαθώντας να τους προσηλυτίσουν στον Χριστιανισμό, σύμφωνα με χθεσινή έκθεση της Middle East Eye (MEE).

Το Middle East Monitor αναφέρει ότι η θρησκευτική μειονότητα είχε ήδη υποφέρει από αναγκαστικούς προσηλυτισμούς, μαζικές δολοφονίες και σεξουαλική σκλαβιά υπό το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο του Νταές στην περιοχή Sinjar, το οποίο μεταξύ 2014 και 2017 άφησε περίπου 10.000 Γιαζίντι να σκοτωθούν ή να υποδουλωθούν. Σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ, οι φρικαλεότητες έδειξαν «σαφείς και πειστικές αποδείξεις» γενοκτονίας κατά των Γιαζίντι.

Το ρεπορτάζ του MEE, παρέθεσε δήλωση ενός από τους πολλούς επιζώντες Γιαζίντι σε έναν άτυπο καταυλισμό για τους εσωτερικά εκτοπισμένους, τον «Σάρα», που είπε ότι «Οι Χριστιανοί μας διδάσκουν αγγλικά στον καταυλισμό και μας πηγαίνουν σε μια εκκλησία του Duhok για δύο ώρες μεταξύ των μαθημάτων».

«Συνήθως πηγαίνουμε σε ομάδες μεταξύ οκτώ και 12 ατόμων. Δεν υπάρχει υποχρέωση να πάω στην εκκλησία, αλλά πηγαίνω γιατί θέλω να μάθω αγγλικά και να μετακομίσω στο εξωτερικό, και είναι πολύ καλοί μαζί μας. Μας δίνουν φαγητό και χρήματα.»

«Μιλούν για τον Θεό, την ειρήνη και την ανθρωπότητα. Μας ρωτούν τι θέλουμε – Λέω ότι θέλω να μάθω αγγλικά και να πάω στο εξωτερικό, αλλά ο καθένας λέει κάτι διαφορετικό και λένε πράγματα και μας βάζουν να τα επαναλαμβάνουμε», είπε.

«Μερικοί από τους φίλους μου φορούν σταυρούς στην εκκλησία, αλλά εγώ όχι. Κάποιοι φορούν τους σταυρούς όλη την ώρα, αλλά δεν έχουν προσηλυτιστεί.»

Οι θρησκευτικοί ηγέτες των Γιαζίντι έχουν κουραστεί από τις χριστιανικές οργανώσεις βοήθειας, με ένα ανώτερο στέλεχος, τον Χάρμαν Μίρζα Μπακ, που φέρεται να περιγράφει την εξέλιξη ως «σαν άλλη γενοκτονία».

«Μοιάζει με το IS, αλλά στην πραγματικότητα είναι χειρότερο από το IS. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ κάποιου που σε αναγκάζει να προσηλυτιστείς υπό την απειλή όπλου όπως το IS και κάποιου που χρησιμοποιεί τις κακές σου συνθήκες για να σε πιέσει να μεταστραφείς», είπε.

Ένας οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ, ο The Restoration, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με μια τοπική ΜΚΟ για την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος διάρκειας ενός έτους στο Σιντζάρ, αναφέρθηκε από αρκετούς Γιαζίντι ότι προώθησε ενεργά τη χριστιανική πίστη, τόσο στο Σιντζάρ όσο και σε στρατόπεδα. αποκάλυψε.

«Δουλεύουν με πολύ έξυπνο τρόπο, διδάσκοντας αγγλικά, νοσηλευτική, μαιευτική και ραπτική», εξήγησε ένας ντόπιος ακτιβιστής. «Μοιράζουν επίσης επιχορηγήσεις μεταξύ 800 και 2.000 δολαρίων σε άτομα και, κατά τη διάρκεια τέτοιων δραστηριοτήτων, μιλούν για τον Θεό και οδηγούν τους ανθρώπους σε ένα μονοπάτι μεταστροφής».

Οι ισχυρισμοί έχουν απορριφθεί από χριστιανικές ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για την αποκατάσταση, ωστόσο, τον περασμένο μήνα ένα βίντεο κλιπ έγινε viral, αφού αρχικά δημοσιεύτηκε στο Instagram, που δείχνει χριστιανούς ιεραπόστολους να προσεύχονται για την καταστροφή ενός ιερού των Γιαζίντι, προκειμένου να «σπάσουν την εξουσία της σατανικής κατάρας που βάζει στους ανθρώπους που εισέρχονται στον Ιησού».

Απαντώντας στην ανάρτηση της ομάδας στο Instagram, το ανεξάρτητο Yazidi Press ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Twitter: «Αυτά τα άτομα ταξιδεύουν χιλιάδες μίλια για να εκμεταλλευτούν έναν λαό που έχει υποστεί γενοκτονία». Η κοινότητα έχει κατηγορηθεί εδώ και καιρό για λατρεία του διαβόλου στην ευρύτερη ιρακινή κοινωνία, λόγω της λατρείας τους προς τον Tawus Melek, που πολλοί πιστεύουν ότι συνδέεται με τον Σατανά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα