ΑΘΗΝΑ
10:43
|
19.05.2024
Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί εξαιτίας ενός ξαφνικού ανεμοστρόβιλου στη λίμνη της βόρειας Ιταλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα τουριστικό σκάφος μήκους 16 μέτρων που μετέφερε περισσότερους από 20 επιβάτες, κυρίως οικογένειες, βυθίστηκε από τους ισχυρούς ανέμους στη λίμνη Ματζόρε στη βόρεια Ιταλία, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το σκάφος ανατράπηκε το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ των πόλεων Σέστο Καλέντε και Αρόνα, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ιταλίας είπε ότι 19 άνθρωποι είναι ασφαλείς, αλλά οι έρευνες συνεχίστηκαν για τους αγνοούμενους.

Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού διασώθηκαν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι επιβάτες του σκάφους ήταν Βρετανοί, Ιταλοί και Ισραηλινοί.

Ο Ατίλιο Φοντάνα, πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας, είπε ότι το «πολύ σοβαρό περιστατικό» οφείλεται στην κακοκαιρία.

Σύμφωνα με ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το σκάφος μετέφερε περίπου 25 άτομα που γιόρταζαν γενέθλια όταν μια καταιγίδα ξέσπασε πάνω από τη λίμνη, η οποία αργότερα μετατράπηκε σε «μικρό τυφώνα». Το σκάφος ανατράπηκε και βυθίστηκε αμέσως μετά.

Όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στο νερό – αλλά πολλοί από τους επιβάτες κολύμπησαν στην ξηρά ή διασώθηκαν από άλλα σκάφη. Δύτες διάσωσης και ένα ελικόπτερο έσπευσαν να βοηθήσουν στην έρευνα στο νότιο άκρο της λίμνης και πολλά ασθενοφόρα και ένα αεροβοηθητικό έσπευσαν στο σημείο.

Η λίμνη Ματζόρε – στη νότια πλευρά των Άλπεων – μοιράζεται η Ιταλία και η Ελβετία και είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.

Στην περιοχή σημειώθηκε κακός καιρός την τελευταία ημέρα, με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας να εκδίδει προειδοποιήσεις για καταιγίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα