ΑΘΗΝΑ
09:20
|
20.05.2024
Μετά τα σχόλιά του ότι οι θάνατοι Ρώσων στην Ουκρανία είναι «τα καλύτερα χρήματα που ξόδεψαν ποτέ» οι ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε, σήμερα Δευτέρα ένταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ μετά τα σχόλιά του σχετικά με τις μάχες στην Ουκρανία.

Σε ένα βίντεο της συνάντησής του την Παρασκευή με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που δόθηκε στην δημοσιότητα από την ουκρανική προεδρεία, ο Ρεμπουμπλικανός γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνα, ακούγεται να λέει ότι «οι Ρώσοι πεθαίνουν» και να περιγράφει την στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στη χώρα ως «τα καλύτερα χρήματα» που ξόδεψαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε την Κυριακή λέγοντας ότι «είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη ντροπή για τη χώρα από το να έχει τέτοιους γερουσιαστές».

Αν και αμερικανικές πηγές χαρακτηρίζουν το βίντεο ως μοντάζ όσων είπε σε διάφορες στιγμές της ομιλίας του ο γερουσιαστής, η Ερευνητική Επιτροπή, η κορυφαία υπηρεσία ποινικών ερευνών της Ρωσίας, εκκίνησε ποινική έρευνα εναντίον του Γκράχαμ και το υπουργείο Εσωτερικών ακολούθησε εκδίδοντας, σήμερα, ένταλμα σύλληψής του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συλλυπητήρια από ξένες κυβερνήσεις για την απώλεια Ραϊσί

Χαμάς: Ο Ραϊσί στάθηκε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα