ΑΘΗΝΑ
15:48
|
23.09.2023
Μια δίκη… επιστημονικής φαντασίας με εκπαιδευτικό σκοπό εναντίον του «Σκοτεινού Άρχοντα» του Πολέμου των Άστρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δικαστήριο του Βαλπαραΐσο στη Χιλή διεξήγαγε μια εικονική δίκη για εκπαιδευτικούς σκοπούς, φέρνοντας ενώπιον του τον πιο απροσδόκητο κατηγορούμενο. Ο Νταρθ Βέιντερ, ο γνωστός ανταγωνιστής της αγαπημένης ταινίας «Ο Πόλεμος των Άστρων» έκαστε στο εδώλιο του στο Εφετείο του Βαλπαραΐσο και καταδικάστηκε επειδή έκοψε το χέρι του γιου του, Λουκ Σκαϊγουόκερ.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας Κληρονομιάς της Χιλής, με σκοπό να φέρει τους Χιλιανούς πιο κοντά στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης της χώρας τους.

Πιστός στο σενάριο του επεισοδίου V: «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», ο Νταρθ Βέιντερ καταδικάστηκε έτσι επειδή έκοψε το χέρι του γιου του. «Αυτό που καταδικάζεται είναι ο ακρωτηριασμός, όχι τα αδικήματα που έχει διαπράξει ο Νταρθ Βέιντερ στο παρελθόν», αποφάσισε το δικαστήριο.

Για το λόγο αυτό και «λαμβάνοντας υπόψη τις κυρώσεις που προβλέπει ο διαστημικός ποινικός κώδικας (…), θα καταδικαστεί σε δίκαιη ποινή». Ο Νταρθ Βέιντερ θα πρέπει έτσι να «παραμείνει παγωμένος για 30 χρόνια σε καρβονίτη» και θα του απαγορεύεται «να πλησιάσει το θύμα, τον Λουκ, σε απόσταση τουλάχιστον τριών πλανητών για 30 χρόνια».

Επίσης, του απαγορεύτηκε για πάντα η «σκοτεινή χρήση βίας» και το φωτόσπαθό του. «Δεν ζητώ ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο από τη δικαιοσύνη», είπε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του, Χουάν Κάρλος Μανρίκες. «Είναι ένας άνθρωπος με δικαιώματα (…) Είναι σχεδόν μηχανή, αλλά και άνθρωπος. Ένας πατέρας».

Ο στόχος αυτής της εικονικής δίκης ήταν να «φέρει τη δικαιοσύνη, που είναι ελάχιστα κατανοητή, πιο κοντά στους πολίτες», εξήγησε η Maria del Rosario Lavin, πρόεδρος του Εφετείου του Βαλπαραΐσο. «Επειδή οι άνθρωποι γνωρίζουν καλά τις δίκες και τα δικαστήρια, αλλά πολύ λίγα για το τι συμβαίνει μέσα σε ένα εφετείο», πρόσθεσε.

«Φυσικά έχω αντιμετωπίσει τρομερά κακούς εγκληματίες κατά τη διάρκεια της καριέρας μου», επιμένει ο δικαστής, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η παρουσία κάποιου όπως ο Νταρθ Βέιντερ δεν αποτελεί «καινοτομία».

Στο πλαίσιο της Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ιδρύματα, μουσεία και πολλά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του προεδρικού μεγάρου La Moneda στο Σαντιάγο, άνοιξαν τις πόρτες τους δωρεάν για το κοινό, σε όλη τη Χιλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία Κατσούρη: Εννέα συλλήψεις Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η Ρωσία λέει ότι οι Αρμένιοι μαχητές του Καραμπάχ αρχίζουν να παραδίδουν τα όπλα

Γάζα: 22 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ισραήλ εναντίον διαδηλωτών

Δύο νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές στη βόρεια Σικελία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα