ΑΘΗΝΑ
11:49
|
25.04.2024
Επλήγησαν θέσεις διοίκησης, σταθμοί ραντάρ και αεροσκάφη, καθώς και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν παράλληλες επιθέσεις υψηλής ακρίβειας σε ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια τη νύχτα που πέρασε, ανακοίνωσε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι επιθέσεις έπληξαν θέσεις διοίκησης της Ουκρανίας, σταθμούς ραντάρ και αεροσκάφη, καθώς και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, ανέφερε το υπουργείο. Οι ακριβείς στόχοι ή το μέγεθος της ζημιάς δεν διευκρινίστηκαν.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι η Ρωσία εξαπέλυσε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με drone μέχρι σήμερα. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις σε ολόκληρη τη χώρα, αν και το Κίεβο ισχυρίστηκε ότι σχεδόν όλα τα drones καταρρίφθηκαν.

Αξιωματούχοι στη δυτική περιοχή Χμελνίτσκι της Ουκρανίας δήλωσαν σήμερα ότι ένας στρατιωτικός στόχος χτυπήθηκε από ρωσική επίθεση. Οι αρχές περιέγραψαν την τοποθεσία ως «εγκατάσταση» και όχι ως αεροδρόμιο, αλλά είπαν ότι τουλάχιστον πέντε αεροσκάφη είχαν «απενεργοποιηθεί», προσθέτοντας ότι ένας διάδρομος χρειάστηκε επισκευή μετά το χτύπημα. Είπαν επίσης ότι χτυπήθηκαν και άλλα «αντικείμενα» στην περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι χτυπήθηκαν πολλές μεγάλες ουκρανικές αποθήκες πυρομαχικών και θέσεις αποθήκευσης στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στις γραμμές του μετώπου στο Ντονμπάς και στην Χερσώνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις αναχαίτισαν επίσης τρεις πυραύλους κρουζ «Storm Shadow» που προμήθευσε στο Κίεβο το Ηνωμένο Βασίλειο και 13 βλήματα HIMARS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα