ΑΘΗΝΑ
19:09
|
04.05.2024
Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου έκανε λόγο για την «πιο μαζική επίθεση με drone στην πρωτεύουσα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία διεξήγαγε μία από τις πιο εκτεταμένες επιθέσεις με drone-καμικάζι στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι το βράδυ της Κυριακής, ενώ μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για εκρήξεις σε ολόκληρη τη χώρα. Το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας δεν έχει ακόμη σχολιάσει σχετικά.

Σε δήλωση στο Telegram, ο Ζελένσκι έγραψε, «σήμερα, η χώρα μας υπέστη μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές επιθέσεις από Shaheds – 54 drones με τη μία».

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι σχεδόν όλα τα drones καταρρίφθηκαν, ενώ πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, υπήρξαν κάποια χτυπήματα στην περιοχή Ζιτομίρ» στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Νωρίτερα, ο Βιτάλι Μπουνέτσκο, επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, δήλωσε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε πλήγμα σε μια εγκατάσταση υποδομής στην περιοχή. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την έκρηξη, αλλά σημείωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Ο Ζελένσκι συνέχισε λέγοντας ότι «το πιο ισχυρό χτύπημα είχε στόχο την περιοχή του Κιέβου», υποστηρίζοντας ότι 36 drones καταρρίφθηκαν στην περιοχή.

Λίγο νωρίτερα η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου δήλωνε πως «αυτή ήταν η πιο μαζική επίθεση με drone στην πρωτεύουσα» και πως τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν, ενώ πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές και μια αποθήκη πήρε φωτιά.

Η διοίκηση της περιφέρειας Χμελνίτσκι στο δυτικό τμήμα της χώρας είπε ότι τα ρωσικά πλήγματα είχαν στόχο μια στρατιωτική εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά μια αποθήκη και να αχρηστευθούν πέντε αεροσκάφη.

Η Μόσχα αύξησε σημαντικά τις πυραυλικές επιθέσεις κατά της ουκρανικής στρατιωτικής και ενεργειακής υποδομής στα τέλη Οκτωβρίου 2022 ως απάντηση στον βομβαρδισμό της Γέφυρας της Κριμαίας.

Το νέο αναφερόμενο κύμα επιθέσεων ήρθε επίσης στον απόηχο μιας ουκρανικής διασυνοριακής επιδρομής στην περιοχή του Μπέλγκοροντ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η οποία στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον ενός αμάχου και άφησε αρκετούς τραυματίες. Η περιοχή, μαζί με άλλες ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, έχει γίνει επίσης στόχος επιδρομών πυροβολικού και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Κίεβο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα