ΑΘΗΝΑ
07:10
|
05.05.2024
Ο Μουσεβένι αψήφησε την καταδίκη των δυτικών κυβερνήσεων, των οργανώσεων και των ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα Γιουέρι Μουσεβένι συμφώνησε με έναν σκληρό νόμο ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της χώρας.

Ο νόμος είναι ένας από τους πιο αυστηρούς νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στον κόσμο και η έγκρισή του σήμερα από τον Μουσεβένι σημαίνει ότι αψήφησε την καταδίκη των δυτικών κυβερνήσεων, των οργανώσεων και των ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ενθαρρύνω τώρα τους υπευθύνους βάσει του νόμου να εκτελέσουν την εντολή που τους έχει δοθεί με τον Νόμο κατά της Ομοφυλοφιλίας. Ο λαός της Ουγκάντα μίλησε και είναι καθήκον σας να επιβάλετε τώρα τον νόμο με δίκαιο, σταθερό και σταθερό τρόπο», ανέφερε η πρόεδρος του κοινοβουλίου Ανίτα Αμονγκ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων ήταν ήδη παράνομες στην Ουγκάντα, όπως συμβαίνει σε περισσότερες από 30 αφρικανικές χώρες, αλλά ο νέος νόμος προχωρά πολύ περισσότερο στοχεύοντας λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλους, τρανς και queer άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα