ΑΘΗΝΑ
16:27
|
25.04.2024
Διαψεύστηκαν τα σενάρια για παρέμβαση ακτιβιστών. Ουσία που χρησιμοποιείται για ελέγχους στα δίκτυα λυμάτων, η υπεύθυνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απάντηση στο μυστήριο του πράσινου νερού στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας έλυσαν οι αρχές της ιστορικής πόλης, διαψεύδοντας τα σενάρια περί ακτιβιστικής παρέμβασης περιβαλλοντικών ομάδων.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η περιφερειακή υπηρεσία για την πρόληψη και την προστασία του περιβάλλοντος του Βένετο Αrpav, ανακοίνωσε πως η ανάλυση στα δείγματα που ελήφθησαν δεν εντόπισε  παρουσία τοξικών στοιχείων, αλλά σημαντικές ποσότητες της μη τοξικής ουσίας φλουορεσκεΐνη που χρησιμοποιείται για ελέγχους στα δίκτυα λυμάτων, χωρίς όμως να κάνει γνωστό από που προήλθε η διαρροή της.

Το φαινόμενο είχε γίνει αντιληπτό το πρωί της Κυριακής, κοντά στη γέφυρα του Ριάλτο, και είχε ανησυχήσει κατοίκους και τουρίστες, με την αστυνομία να κινητοποιείται για το σενάριο παρέμβασης ακτιβιστών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι βάφτηκε πράσινο. Το 1968 ο Αργεντινός καλλιτέχνης Νικολάς Γκαρσία Ουριμπούρου είχε ρίξει πράσινο χρώμα στα νερά στο πλαίσιο της 34ης Μπιενάλε της Βενετίας, προκειμένου να ευαισθητοποίησει το κοινό για ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα