ΑΘΗΝΑ
11:16
|
19.04.2024
Πλημμύρες σε 14 πόλεις και περιοχές της Ισπανίας προκαλούν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών μετά από μήνες ξηρασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από πολύμηνη ξηρασία αρκετές περιοχές της Ισπανίας δέχονται τα τελευταία 24ωρα την «επίθεση του νερού» καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις προκαλούν πλημμύρες σε Μαδρίτη, Αλικάντε, Βαρκελώνη, Ίμπιθα, Βαλένσια, Ανδαλουσία και άλλες οκτώ πόλεις.

Χαρακτηριστικές σκηνές πλημμυρισμένων αιθουσών και διαδρόμων καταγράφηκαν από τα κινητά τηλέφωνα επιβατών στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης, αλλά και στο δίκτυο μετρό της πρωτεύουσας με χιλιάδες επιβάτες να γίνονται μούσκεμα στην προσπάθειά τους να μετακινηθούν.

Τεράστιες περιοχές της Ισπανίας έχουν τεθεί σε κατάσταση επαγρύπνησης καθώς η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET  έχει προειδοποιήσει για σφοδρές καταιγίδες και βαριές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, με πιο επικίνδυνη την κατάσταση στη νοτιοανατολική περιφέρεια της χώρας, Μούρθια.

Παρά την «πολιορκία» του νερού, η Ισπανία εξακολουθεί να ζει μία από τις πιο ξηρές εαρινές περιόδους από το 1961 όταν άρχισαν να καταγράφονται αρχεία θερμοκρασιών και να τηρούνται σχετικά αρχεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βύρωνας: Με περιπολικά, ΜΑΤ, πυροσβεστική η έξωση γυναίκας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα