ΑΘΗΝΑ
16:02
|
05.05.2024
Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της βιομηχανίας ηλεκτροκίνησης Tesla έχει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Τσιν Γκανγκ, συναντήθηκε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης εταιριών όπως η SpaceX, Tesla, Neurolink,Boring Company, κ.α. που έχει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ηλεκτροκίνησης στη Σαγκάη.

Η εμφάνιση του Ίλον Μασκ στην Κίνα, συνέπεσε με τις επισκέψεις και άλλων κροίσων από τις ΗΠΑ όπως ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον και ο διευθύνων σύμβουλος των  Starbucks, Λάξμαν Ναρασιμχάν.

«Πρέπει να πατάμε φρένο εγκαίρως, να αποφεύγουμε την επικίνδυνη οδήγηση και να είμαστε επιδέξιοι με τη χρήση της επιτάχυνσης ώστε να προωθούμε μία αμοιβαίως επωφελή συνεργασία» σχολίασε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον πιο ισχυρό δισεκατομμυριούχο στον κόσμο. Το κινέζικο υπουργείο Εξωτερικών επικαλούμενο δηλώσεις του Ίλον Μασκ ανακοίνωσε πως ο τελευταίος εξέφρασε την επιθυμία του να διευρύνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα, δυσανασχετώντας με την επιλογή της ηγεσίας των ΗΠΑ για «αποσύνδεση» των οικονομικών των δύο χωρών.

Η Κίνα είναι μετά τις ΗΠΑ η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παράγει η βιομηχανία Tesla.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα ο Ίλον Μασκ θα μεταβεί, μετά τις επαφές που έχει στο Πεκίνο,  στο μεγάλο εργοστάσιο της Tesla  στη Σαγκάη, αν και δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρο εάν και ποιους Κινέζους αξιωματούχους μπορεί να συναντήσει εκεί.

Πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς αναφέρει πως ενδέχεται να συναντηθεί με τον Ζενγ Γιουκάν, πρόεδρο της μεγάλης σινικής βιομηχανίας ηλεκτρικών μπαταριών, CATL.

Ο Μασκ σχεδίαζε από τον Μάρτιο ένα ταξίδι στην Κίνα εκφράζοντας την επιθυμία να συναντηθεί ακόμη και με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ, όπως είχε κάνει το 2019 συναντώντας τον προκάτοχο του τελευταίου, Λι Κετσιάνγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα