ΑΘΗΝΑ
02:54
|
20.04.2024
Κάμερα στο ταμπλό αυτοκινήτου καταγράφει την προσπάθεια ενός οδηγού να ξεφύγει από τις φλόγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο, το οποίο δημοσιεύει το BBC και απαθανατίζει την προσπάθεια ενός οδηγού να ξεφύγει από τις φλόγες περνώντας μέσα από το πύρινο μέτωπο της φωτιάς στη Νέα Σκωτία του Καναδά.

Το βίντεο τραβηγμένο από την κάμερα στο ταμπλό του αυτοκινήτου καταγράφει τη στιγμή μιας παραλίγο σύγκρουσης με μπροστινό όχημα.

Η πόλη Χάλιξαφ στα ανατολικά του Καναδά έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς, η οποία έχει υποχρεώσει περισσότερους από 18.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η κατάσταση λόγω της πυρκαγιάς στην επαρχία της Νέας Σκωτίας είναι «εξαιρετικά σοβαρή» και ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις τοπικές αρχές εφόσον τη ζητήσουν.

Στην ευρύτερη περιοχή του Χάλιφαξ κηρύχθηκε από το βράδυ της περασμένης Κυριακής κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία θα ισχύσει για επτά ημέρες. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες ακόμη και αφότου έπεσε το σκοτάδι, είπε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα περισσότερα πύρινα μέτωπα στο δυτικό τμήμα του Καναδά. Στην επαρχία Αλμπέρτα, οι δασικές πυρκαγιές κατέστρεψαν από τις αρχές Μαΐου περισσότερα από 9,5 εκατομμύρια στρέμματα, υποχρεώνοντας σχεδόν 11.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα