ΑΘΗΝΑ
06:42
|
26.04.2024
Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν χθες στο Χαρτούμ λίγο πριν από τη λήξη της αρχικής ισχύος της κατάπαυσης του πυρός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Σουδανικός Στρατός και οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) συμφώνησαν χθες να παρατείνουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που είχαν συνάψει στις 20 Μαΐου. Αυτή η παράταση ήρθε ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Και τα δύο μέρη τόνισαν την αφοσίωσή τους στη διασφάλιση της ασφαλούς εκκένωσης όλων των αμάχων από τις ζώνες συγκρούσεων και στη διασφάλιση της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για τους αμάχους.

Η «Συμφωνία για βραχυπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός και ανθρωπιστικές ρυθμίσεις» επετεύχθη μέσω διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν στις 6 Μαΐου υπό την αιγίδα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συμφωνία στοχεύει στην επίλυση της σύγκρουσης στο Σουδάν και στη διευκόλυνση της ανεμπόδιστης διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους.

Στις 20 Μαΐου, οι εκπρόσωποι και των δύο πλευρών συμφώνησαν σε παύση των εχθροπραξιών. Η κατάπαυση του πυρός ξεκίνησε στις 22 Μαΐου και είχε αρχική διάρκεια επτά ημερών. Η ισχύς της έληγε στις 9:45 μ.μ. τοπική ώρα χθες.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν χθες στην πόλη Χαρτούμ μεταξύ του σουδανικού στρατού και του RSF, λίγο πριν από τη λήξη της αρχικής ισχύος της κατάπαυσης του πυρός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα