ΑΘΗΝΑ
21:38
|
23.04.2024
Το Πεκίνο υποστηρίζει την Άγκυρα στο «να ακολουθήσει μια αναπτυξιακή πορεία που ταιριάζει στις εθνικές της συνθήκες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, συνεχάρη επίσημα χθες τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την εξασφάλιση της επανεκλογής του, υπογραμμίζοντας τα «εκτεταμένα κοινά συμφέροντα» μεταξύ Κίνας και Τουρκίας.

Σε ένα μήνυμα που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Σι είπε ότι «είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον Ερντογάν για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και της αμοιβαίας υποστήριξης», όπως και για την ενίσχυση «της σχέσης συνεργασίας των δύο χωρών».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Μάο Νινγκ, δήλωσε επίσης ότι το Πεκίνο αποδίδει «μεγάλη σημασία στις σχέσεις του με την Τουρκία» και υποστηρίζει την Άγκυρα στο «να ακολουθήσει μια αναπτυξιακή πορεία που ταιριάζει στις εθνικές της συνθήκες». Είπε ότι η Κίνα ελπίζει ότι η χώρα θα συνεχίσει να επιτυγχάνει νέα αναπτυξιακά ορόσημα υπό την ηγεσία του Ερντογάν.

Η Μάο πρόσθεσε ότι υπό την ηγεσία του Σι και του Ερντογάν, η Κίνα και η Τουρκία «πέτυχαν εποικοδομητική συνεργασία σε διάφορους τομείς, προς όφελος των δύο λαών μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα