ΑΘΗΝΑ
14:56
|
02.07.2024
Για νέο τεχνικό πρόβλημα στην Τράπεζα Θεμάτων κάνει λόγο το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Για νέα επίθεση χάκερ μιλά το υπ. Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεράστια ταλαιπωρία υφίστανται μαθητές και εκπαιδευτικοί από χθες, καθώς η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων στην οποία μπαίνουν οι καθηγητές για να κληρώσουν θέματα για τις απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών του Λυκείου εμφανίζει και σήμερα προβλήματα

Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί από τις 6 το πρωί προσπαθούν να μπουν στο σύστημα προκειμένου να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων και δεν έχουν καμιά δυνατότητα πρόσβασης.

Συγκεκριμένα, η εικόνα που αντικρίζουν οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων της χώρας που επιχειρούν να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι παρόμοια με τη χθεσινή, ενώ πηγές από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανέφεραν πως «υπάρχει τεχνικό πρόβλημα», χωρίς να διευκρινίζουν τη φύση του.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης μιλώντας στον ANT1 ανέφερε πως τα προβλήματα προκλήθηκαν και πάλι από επίθεση χάκερ.

Σήμερα δίνουν εξετάσεις στα Λύκεια όλες οι τάξεις καθώς οι εξετάσεις της Γ’ Λυκείου που δεν έγιναν χθες έχουν μεταφερθεί για σήμερα.

Θυμίζουμε ότι η τράπεζα θεμάτων είχε καταρρεύσει πανελλαδικά χθες το πρωί και τελικά άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 9:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει δύο ώρες η έναρξη των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, πράγμα που παρέσυρε και τη δεύτερη βάρδια που θα ξεκινούσε κανονικά στις 10:30.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πανελλαδικές 2024: Πού θα κινηθούν οι βάσεις ανά επιστημονικό επίπεδο

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες (upd)

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος

ΑΠΘ: Στρατηγικός σχεδιασμός με εργολαβία σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα