ΑΘΗΝΑ
23:25
|
12.05.2024
Αφορμή έδωσε ο θάνατος νεαρού στη διάρκεια σύλληψής του από την αστυνομία. Η κυβέρνηση έκοψε σήμερα την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω παρόχων κινητής τηλεφωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβρασμό προκαλεί στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, Νουαξότ, και στη νότια πόλη Μπογκέ, από την περασμένη Τρίτη, 30 Μαΐου, ο θάνατος ενός νεαρού στη διάρκεια σύλληψής του από τις αστυνομικές αρχές.

Ο άτυχος νεαρός οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από σύντομη κράτησή του σε αστυνομικό τμήμα, γεγονός που κάνει πολλούς να αποδίδουν το θάνατό του σε κρούσμα αστυνομικής βίας.

Η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να προλάβει το γενικό «φούντωμα» των διαδηλώσεων, έκοψε σήμερα την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω παρόχων κινητής τηλεφωνίας (mobile internet).

Οι πρώτοι διαδηλωτές βρήκαν στους δρόμους την Τρίτη, ζητώντας «δικαιοσύνη για τον Ομάρ Ντιόπ», έναν νεαρό που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας επειδή, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχε σε συμπλοκή. Λίγες ώρες αργότερα, ο Ομάρ Ντιόπ πέθανε σε νοσοκομείο όπου εισήχθη με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα σε δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ «πυρπόλησαν και λεηλάτησαν δημόσια και ιδιωτική περιουσία», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην πόλη Μπογκέ, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις αρχές, το θύμα αποπειράθηκε να εισβάλει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

 Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δικαιολόγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την απόφαση για διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι «περιορίστηκε έτσι η επικοινωνία μεταξύ εγκληματιών». Πάντως, τα βίντεο που αναρτούν Μαυριτανοί πολίτες από την βάρβαρη βία που ασκεί η αστυνομία σε διαδηλωτές δείχνει πως άλλοι είναι τελικά οι «εγκληματίες» και όχι οι διαδηλωτές…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα