ΑΘΗΝΑ
17:43
|
04.05.2024
Είχε μιλήσει ανοιχτά για μια πρόσφατη πετρελαιοκηλίδα που έπληξε μια επαρχία, τα παράνομα τυχερά παιχνίδια και την πολιτική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ραδιοφωνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του στις κεντρικές Φιλιππίνες την Τετάρτη, ανακοίνωσε η αστυνομία, ο τελευταίος σε μια μακρά λίστα δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν στη χώρα.

Ο Κρεσενσιάνο Μπουντουκίν, 50 ετών, δολοφονήθηκε από ένοπλους που κινούνταν με μοτοσικλέτα στην Καλαπάν, στην επαρχία Ανατολικό Μιντόρο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμιουελ Ντελορίνο, αξιωματικός της αστυνομίας της περιοχής.

Ο ένας από τους εκτελεστές σκοτώθηκε όταν γιος του κ. Μπουντουκίν τον χτύπησε με το αυτοκίνητό του καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος, «ο άλλος ύποπτος μπόρεσε να διαφύγει. Η επιχείρηση έρευνας βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο κ. Ντελορίνο.

Ο Μπουντουκίν φιλοξένησε ένα πρόγραμμα στον ραδιοφωνικό σταθμό 101.7 DWXR καθώς και στο Facebook, είπε ο διευθυντής του σταθμού Ζέστερ Χοακίν, ο οποίος περιέγραψε τον τηλεοπτικό σταθμό ως «σκληρό» σε τοπικά θέματα.

Είχε μιλήσει ανοιχτά για μια πρόσφατη πετρελαιοκηλίδα που έπληξε την επαρχία, τα παράνομα τυχερά παιχνίδια και την πολιτική.

Το έθνος του αρχιπελάγους είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για τους δημοσιογράφους και οι περισσότεροι δολοφόνοι μένουν ατιμώρητοι. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκτός της πρωτεύουσας αποτελούν συχνά στόχο.

Ο Κρεσενσιάνο Μπουντουκίν είναι ο τρίτος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε στις Φιλιππίνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος ο νεότερος, τον Ιούνιο του 2022.

Την 3η Οκτωβρίου, ο δημοσιογράφος του ραδιοφώνου Πέρσιβαλ Μαμπάσα δολοφονήθηκε σε συνοικία της Μανίλας καθώς πήγαινε στη δουλειά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα