ΑΘΗΝΑ
06:46
|
03.05.2024
Η πρωτοβουλία «Εμείς στο Πεδίον του Άρεως» πραγματοποιεί συγκέντρωση σήμερα το πρωί και το απόγευμα για να σταματήσουν τα έργα περίφραξης του δημόσιου χώρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα έργα «κατάληψης» της πλατείας Πρωτομαγιάς από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ συνεχίζονται. Το πρωί της Τρίτης 30/5 συνεργεία της AVAX -αναδόχου του έργου του σταθμού μετρό «δικαστήρια»- άρχισαν να τοποθετούν λαμαρίνες πάνω στις μπετονένιες βάσεις γύρω από την πλατεία, όπως καταγγέλλει σε ανάρτησή της στο Facebook η πρωτοβουλία «Εμείς στο Πεδίον του Άρεως». Στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει τον δημόσιο χώρο για να στήσει τα γραφεία και τις αποθήκες της.

Η πρωτοβουλία ενημερώθηκε από κόσμο της γειτονιάς, κινητοποιήθηκε και έσπευσε στην πλατεία. «Απαιτήσαμε να μας δείξουν την οικοδομική άδεια της περίφραξης, καλέσαμε την αστυνομία να σταματήσει τις εργασίες εφόσον δεν υπάρχει άδεια. Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει καμία οικοδομική άδεια, και κάνουν τις εργασίες μόνο στη βάση του ΦΕΚ κατάληψης της πλατείας από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», εξηγούν.

Στη συνέχεια, κόσμος που έφτασε στην πλατεία κάθισε πάνω στις μπετονένιες βάσεις, αποτρέποντας τη συνέχιση της περίφραξης. Σήμερα στις 7.30πμ υπάρχει κάλεσμα διαμαρτυρίας στην πλατεία Πρωτομαγιάς και το απόγευμα στις 6μμ έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέλευση για τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας. 

Η ίδια πρωτοβουλία καταγγέλλει αυθαιρεσίες στον δημόσιο χώρο με αφορμή την πρώτη θερινή συναυλία στο θέατρο «Άλσος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα