ΑΘΗΝΑ
22:18
|
06.05.2024
Ο γάμος της χρονιάς έγινε απόψε στο Αμάν της Ιορδανίας ανάμεσα στον Ιορδανό πρίγκηπα διάδοχο Χουσείν και την Σαουδαράβισσα αρχιτεκτόνισσα Ράτζουα αλ Σάιφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για ένα 24ωρο εκατομμύρια Ιορδανοί πολίτες προσπάθησαν να ξεχάσουν τα προβλήματα της επιβίωσης και στήθηκαν μπροστά από τις τηλεοράσεις τους παρακολουθώντας τον πολυτελή γάμο του 28χρονου πρίγκηπα διαδόχου του ιορδανικού θρόνου, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β’ με την 29χρονη Σαουδαράβισσα αρχιτέκτονα Ράτζουα αλ Σάιφ.

Μετά τη θρησκευτική τελετή που πραγματοποιήθηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο σفο παλάτι Ζαχράν σύμφωνα με τα μουσουλμανικά  έθιμα, ακολούθησε εντυπωσιακή δεξίωση στο πάλτι αλ Χουσεϊνίγια.

Εκεί οι φακοί μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων κατέγραψαν μία «παρέλαση» διάσημων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι του αναχρονιστικού θεσμού της μοναρχίας, όπως ο Βρετανός πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο Γουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του Σοφία, η βασίλισσα της Ολλανδίας Μάξιμα και βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ, ο Δανός πρίγκιπας Φρεντερίκ και η πριγκίπισσα Μαίρη, η Σουηδέζα πριγκίπισσα Βικτόρια και ο Σουηδός πρίγκιπας Ντανιέλ, ο Νορβηγός πρίγκιπας Χάακον και η σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου, Τζιλ Μπάιντεν.

Ποια είναι η νέα πριγκίπισσα της Ιορδανίας

Η Ράτζουα Αλ-Σάιφ -κόρη του Χαλίντ μπιν Μουσάεντ μπιν Σαΐφ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαΐφ και της Άζα μπιντ Νάγιεφ Αμπντουλαζίζ Αχμέντ αλ Σουντάιρι- γεννήθηκε στο Ριάντ στις 28 Απριλίου 1994 κι έχει τρεις μεγαλύτερες αδελφές, τη Φαϊζάλ, τη Νάγιεφ και την Ντάνα.  Είναι απόφοιτος αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου Syracuse της Νέας Υόρκης.

Πέρσι τον Ιούλιο, αρραβωνιάστηκε η αδελφή του Ιορδανού πρίγκιπα διαδόχου, πριγκίπισσα Ιμάν Μπιντ-Αμπντάλα, με τον Ελληνοαμερικανό εκατομμυριούχο επιχειρηματία Τζαμίλ Αλέξανδρο Θερμιώτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα