ΑΘΗΝΑ
18:21
|
24.04.2024
Η πρόθεση της Βενεζουέλας υπογραμμίζει το αυξανόμενο κύρος των BRICS στον κόσμο, δήλωσε ο Αλεξάντερ Σετίνιν, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κινεζική κυβέρνηση επικρότησε την προθυμία της Βενεζουέλας να ενταχθεί στους BRICS, ένα φόρουμ οικονομικής συνεργασίας που περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Η πρόθεση της Βενεζουέλας υπογραμμίζει το αυξανόμενο κύρος των BRICS στον κόσμο, δήλωσε ο Αλεξάντερ Σετίνιν, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τη Λατινική Αμερική.

«Χαιρετίζουμε την άμεση ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων υποστηρικτικών εταίρων στη μεγάλη οικογένεια των BRICS», δήλωσε ο Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η δήλωση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη εξουσία που αποκτούν οι BRICS στην τρέχουσα διεθνή κατάσταση, με την προοπτική τους για το τι συμβαίνει και το μοντέλο ισότιμης συνεργασίας τους χωρίς οποιεσδήποτε κυρώσεις ή πιέσεις οποιουδήποτε είδους», επισήμανε ο Σετίνιν.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου, ο Μαδούρο ανακοίνωσε σεμνά ότι η Βενεζουέλα φιλοδοξούσε να γίνει μέρος των BRICS προκειμένου να συμμετάσχει στην κατασκευή της νέας παγκόσμιας γεωπολιτικής.

Ο Σετίνιν ανέφερε ότι οι BRICS συζητούν επί του παρόντος κριτήρια για την επέκταση του ομίλου. «Όταν εγκριθούν οι αντίστοιχες συμφωνίες, θα αναλυθούν συγκεκριμένες υποψηφιότητες. Όπως καταλαβαίνουμε, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι στη λίστα των υποψηφίων ήταν και η χώρα του. Το εκτιμούμε ιδιαίτερα», τόνισε.

Επί του παρόντος, οι BRICS αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20 τοις εκατό του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) και το 42 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Ζαχάροβα: Εμπρηστικές οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα