ΑΘΗΝΑ
00:35
|
25.04.2024
Οι πιο μεγάλες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν μεταξύ 10-13 Μαΐου ενώ στη Θεσσαλία η θερμοκρασία κυμάνθηκε 3,2 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί να μπήκαμε στον Ιούνιο, ωστόσο, μία κλεφτή ματιά στα καιρικά «πεπραγμένα» του Μαΐου δεν βλάπτει. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εξετάζοντας τις διακυμάνσεις του προηγούμενου μήνα στη χώρα μας κατέληξε στο συμπέρασμα πως ήταν ο ψυχρότερος της τελευταίας 14ετίας.

Τα στατιστικά καιρικά δεδομένα με τις μέγιστες ημερήσιες θερμοκρασίες του Μαΐου 2023 δείχνουν πως ειδικά σε ορισμένες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας, και δη στη Θεσσαλία, αυτός ο μήνας ήταν ο πιο ψυχρός των τελευταίων 14 ετών.

Οι πιο μεγάλες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν μεταξύ 10-13 Μαΐου ενώ στη Θεσσαλία ειδικά η θερμοκρασία κυμάνθηκε 3,2 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά ανοιξιάτικα επίπεδα.

Για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη ήταν ο πιο ψυχρός Μάιος από το 2010. Για τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ήταν ο δεύτερος πιο ψυχρός μήνας μετά το 2011, και για τη Δυτική Ελλάδα ήταν ο τέταρτος πιο ψυχρός μήνας τα τελευταία 14 χρόνια.

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και οι 31 ημέρες του μήνα ήταν ψυχρότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019. Στη Θεσσαλονίκη, στη Σπάρτη και στο Ρέθυμνο σημειώθηκαν 29 ημέρες αρνητικών αποκλίσεων της θερμοκρασίας. Στην Αθήνα η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -2,5°C, με 27 από τις 30 ημέρες του μήνα να είναι ψυχρότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε 3.2°C χαμηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα