ΑΘΗΝΑ
07:03
|
27.04.2024
Η Ν.Δ. διατηρεί προβάδισμα 22 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκτίμηση ψήφου. Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να υφίσταται και άλλη απώλεια δυνάμεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δείχνει η τελευταία αποτύπωση των βουλών μέρους των ψηφοφόρων κατά τη δεδομένη χρονική συγκυρία όπως αυτή καταγράφηκε και παρουσιάστηκε σήμερα από την τελευταία σφυγμομέτρηση της εταιρίας Metron Analysis και η οποία προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel.

Η Ν.Δ. φαίνεται να διατηρεί προβάδισμα 22 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκτίμηση ψήφου καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να υφίσταται και άλλη απώλεια δυνάμεων και να μην συσπειρώνει τους υποστηρικτές του. Έτσι, όχι μόνον δε διατηρεί το ήδη χαμηλό 20,1% που πήρε στις εκλογές της 21ης Μάη αλλά και να βυθίζεται περαιτέρω φθάνοντας στο 19,1%.

Η ίδια έρευνα προεξοφλεί ως σχεδόν βέβαιη την εκπροσώπηση στη βουλή άλλων δύο μικρών κομμάτων: Την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τη «Νίκη» ενώ η Ν.Δ. δείχνει να εξασφαλίζει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 162 εδρών. Ανεβασμένο δείχνει να διατηρείται και το ΚΚΕ καθώς φαίνεται να αυξάνει κατάτι τις δυνάμεις του καταγράφοντας 7,6% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Αντίθετα το ΜέΡΑ25 δεν δείχνει να εξασφαλίζει εύκολα (τουλάχιστον προς το παρόν) το πλαφόν του 3% μένοντας μία ανάσα πίσω, στο 2,5%.

Το κατώτατο όριο για τη Νέα Δημοκρατία εντοπίζεται στο 38,2%και το ανώτερο στο 43,8%. Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα αντίστοιχα ποσοστά κυμαίνονται από 16,9% έως 21,3%. 

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1% το ΠΑΣΟΚ 11,7%, το ΚΚΕ 7,6%, η Ελληνική Λύση 4,4%, το κόμμα «Νίκη» 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,8% ενώ το ΜέΡΑ25 δεν πιάνει το εκλογικό όριο για την είσοδο στη Βουλή καθώς βρίσκεται στο 2,5%.

Με αυτά τα ποσοστά η ΝΔ εξασφαλίζει  άνετη πλειοψηφία 162 βουλευτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ 51 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 32, το ΚΚΕ 20, η Ελληνική Λύση 12, η «Νίκη» 10 και η «Πλεύση Ελευθερίας» 13 έδρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα