ΑΘΗΝΑ
03:02
|
03.05.2024
Σε ό,τι αφορά το αίτημα υπεράσπισης του Νίκου Ανδρουλάκη, να συζητηθεί εάν είχε παραβιαστεί η ασυλία του στην υπόθεση των υποκλοπών η διαδικασία, έπαυσε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην άρση ασυλίας του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη προχώρησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς εγκρίθηκαν οι σχετικές συστάσεις από την επιτροπή νομικών υποθέσεων από την ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι για τον, πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν ανεξάρτητο, Αλέξη Γεωργούλη το αίτημα άρσης είχαν καταθέσει οι βελγικές αρχές για καταγγελία βιασμού που έχει γίνει εις βάρος του προ τριετίας. Μόλις πριν από δύο μέρες, η Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή, κάτι που αποτελεί πρωτοφανή επίσπευση της διαδικασίας, καθώς είθισται οι σχετικές αποφάσεις να καθυστερούν αρκετά.

Για την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, το αίτημα για άρση της ασυλίας αφορούσε σε έρευνα γιααπάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. Η ίδια σε δήλωσή της τόνισε ότι είχε ζητήσει επίσπευση της διαδικασίας άρσης της ασυλίας της και ανέφερε ότι δεν έχει κατηγορηθεί για λήψη αμοιβών συνεργατών της ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού καθώς και ότι δεν έχει καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα υπεράσπισης της ασυλίας Νίκου Ανδρουλάκη, που είχε κατατεθεί στην επιτροπή νομικών υποθέσεων όσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν ευρωβουλευτής – προκειμένου να συζητηθεί εάν είχε παραβιαστεί η ασυλία του στην υπόθεση των υποκλοπών – αποφασίστηκε σήμερα ότι διακόπτεται η εν λόγω διαδικασία, καθώς δεν είναι πλέον ευρωβουλευτής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα