ΑΘΗΝΑ
15:18
|
02.05.2024
Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επίθεση των δυνάμεων κατοχής σε χωριό κοντά στη Ραμάλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας μικρός Παλαιστίνιος, ηλικίας μόλις 2 ετών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από πυρά που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εναντίον αυτοκινήτου στο οποίο βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, η επίθεση έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, κοντά στο χωριό Νάμπι Σάλεχ, βορειοδυτικά της Ραμάλα και είχε ως αποτέλεσμα στον σοβαρό τραυματισμό του βρέφους που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Sheba του Ισραήλ, αλλά και του 40χρονου πατέρα του που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ραμάλα.

Ο ακτιβιστής Μπιλάλ Ταμίμι ανέφερε στο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, ότι πατέρας και παιδί κάθονταν απλά μέσα στο αυτοκίνητο, όταν δέχθηκαν τις σφαίρες των δυνάμεων κατοχής που απέκλεισαν την είσοδο του χωριού και άνοιξαν πυρ. Πρόσθεσε ότι το 2χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι το παιδί δεν βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο αλλά σε κήπο παρακείμενου σπιτιού.

Ο Νατζί Ταμίμι, επικεφαλής του Συμβουλίου του χωριού Νάμπι Σάλεχ, είπε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες έκλεισαν τη σιδερένια πύλη στην είσοδο του χωριού, εισβάλλοντας σε πολλές γειτονιές και πυροβολώντας τους πολίτες και πρόσθεσε ότι τραυματίστηκαν ακόμα δύο νεαροί κάτοικοι από πλαστικές σφαίρες.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε, σε ανακοίνωσή του, ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ προς τον εποικισμό Νέβε Τζουφ στην περιοχή, ο οποίος θεωρείται παράνομος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ο άνδρας και το παιδί τραυματίστηκαν όταν ανταπέδωσαν τα πυρά. Ζήτησε δε να διεξαχθεί έρευνα για το συμβάν δηλώνοντας τη «λύπη» του για τον τραυματισμό αμάχων.

Κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης, σύμφωνα με άλλε πηγές τραυματίστηκε και ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε την ισραηλινή επιχείρηση.

Από τις αρχές του 2023, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 158 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 26 παιδιών, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές πηγές.

Ο αριθμός των νεκρών περιλαμβάνει επίσης 36 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια μιας τετραήμερης επίθεσης στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας από τις 9 έως τις 13 Μαΐου.

Περισσότεροι από 700.000 Ισραηλινοί ζουν σε παράνομους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967 .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα