ΑΘΗΝΑ
00:26
|
24.09.2023
Οι ενημερώσεις του απευθείας υλικού θα μεταδίδονται παράλληλα από τον λογαριασμό της ESA στο Twitter με το χάσταγκ #MarsLIVE.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απευθείας μετάδοση βιντεοσκόπηση από μέρος της επιφάνειας του πλανήτη Άρη ξεκίνησε γύρω στις 20.00 το βράδυ η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA)  μέσω του καναλιού της στο YouTube επιλέγοντας για περίπου μία ώρα να μεταδίδει ζωντανά πλάνα ανά 50 δευτερόλεπτα.

Οι ενημερώσεις του απευθείας υλικού θα μεταδίδονται παράλληλα από τον λογαριασμό της ESA στο Twitter με το χάσταγκ #MarsLIVE.

Με τον τρόπο αυτό η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία επέλεξε να εορτάσει την 20η επέτειο από την εκτόξευση του δορυφόρου Mars Express, που παίρνει τρισδιάστατες εικόνες από την επιφάνεια του Άρη ώστε να εξεταστούν με κάθε λεπτομέρεια.

«Φυσιολογικά, βλέπουμε εικόνες από τον Άρη και ξέρουμε πως ελήφθησαν πριν μερικές μέρες. Τώρα τις βλέπουμε άμεσα, όσο «κοντά» μπορεί να είναι το ‘αρειανό τώρα’» τόνισε ο διαχειριστής επιχειρήσεων της ESA,Τζέιμς Γκόντφρι, με αφορμή την αποψινή επέτειο.

Όπως επισημαίνει ο Γκόντφρι αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε δημόσια απευθείας μετάδοση από τον «κόκκινο» πλανήτη. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος της απευθείας μετάδοσης υλικού εξαρτάται από τη θέση του Άρη και της Γης και των τροχιών που διαγράφουν γύρω από τον Ήλιο. Τα μηνύματα από τον Άρη στη Γη μπορεί να χρειαστούν το λιγότερο τρία λεπτά και το αργότερο 22.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκπληξη από τις αξονικές εξετάσεις στις μούμιες εξωγήινων στο Μεξικό

Ο Νετανιάχου σε ρόλο ευαγγελιστή μίας Νέας Μέσης Ανατολής

Δεκαετή παράταση της καρκινογόνας γλυφοσάτης θέλουν στην Ε.Ε.

Δωρεάν τιτιβίσματα τέλος, συνδρομή επί πληρωμή σκέφτεται ο Μασκ για το X

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα