ΑΘΗΝΑ
20:20
|
19.04.2024
Η απάντηση του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι για τις σε βάρος του ποινικές διώξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για νέα εκστρατεία σπίλωσης της προσωπικότητάς του και του έργου του κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, σε ανακοίνωσή του σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πόρισμα της Αρχής για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία με το ερώτημα της άσκησης κακουργηματικών διώξεων. Σύμφωνα με πηγές της «Εφ.Συν.»  το πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, διαπιστώνει την ύπαρξη οργανώσεων-σφραγίδα και αναφέρει ότι οι χρηματοδοτήσεις χρησιμοποιούνταν για άλλους σκοπούς.

Ο κ. Δημητράς διαψεύδει τα δημοσιεύματα συγκεκριμένου ειδησεογραφικού ιστότοπου, μιλώντας για ανύπαρκτες χρηματοδοτήσεις, και υποστηρίζει από την πλευρά του πως το μοναδικό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αφορά την καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Πρόκειται λοιπόν για συνέχιση της εκστρατείας σπίλωσής μου την οποία υπενθυμίζω πως έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη τόσο η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης όσο και η Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για τους Υπερασπιστές των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι οι σε βάρος του ποινικές διώξεις είναι εκδικητικές και εδράζονται στις δικές του καταγγελίες του για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών.

Αναλυτικά η απάντηση-δήλωση του κ. Παναγιώτη Δημητρά

Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα για πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δηλώνω πως κατ’ αρχή δεν έχω γνώση μέχρι σήμερα καμιάς τέτοιας ενέργειας. Οι δε φερόμενες χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων που δήθεν διατίθενται για άλλους σκοπούς είναι ανύπαρκτες. Το μοναδικό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αφορά την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και είναι αναρτημένο από τη χρηματοδότρια Ευρωπαϊκή Επιτροπή (https://commission.europa.eu/document/download/5dcc2a40-785d-43f0-b806-f065386395de_en).

Πρόκειται λοιπόν για συνέχιση της εκστρατείας σπίλωσής μου την οποία υπενθυμίζω πως έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη τόσο η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης (https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2023/01/12/4-31/) όσο και η Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για τους Υπερασπιστές των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (https://www.efsyn.gr/politiki/synenteyxeis/372847_p-dimitras-i-dioxi-moy-einai-proion-antekdikisis-meta-apo-minyseis-gia). Όπως έχω ήδη δηλώσει οι διώξεις αυτές είναι προϊόν αντεκδίκησης μετά από τις καταγγελίες μας για επαναπροωθήσεις (https://www.efsyn.gr/politiki/synenteyxeis/372847_p-dimitras-i-dioxi-moy-einai-proion-antekdikisis-meta-apo-minyseis-gia).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα