ΑΘΗΝΑ
07:56
|
04.10.2023
Σημαντικές συναντήσεις με ομολόγους του στο περιθώριο της συνόδου BRICS είχε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο περιθώριο της συνόδου των ομολόγων τους από τις χώρες BRICS  στο Κέιπ Τάουν συναντήθηκαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και Ιράν, Χοσεϊν Αμίρ Αμπντολαχιάν ανταλλάσσοντας θέσεις για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίλυση διαφορών που αφορούν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ή μπορεί να οδηγήσουν στη διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα (από την οποία αποχώρησαν μονομερώς οι ΗΠΑ το 2018).

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις οι δύο υπουργοί επισήμαναν τη σημασία του να προχωρήσουν «στην οικοδόμηση «αμοιβαίως επωφελούς εμπορική και οικονομική συνεργασία».

Συμφώνησαν επίσης να διατηρήσουν στενή επαφή για όλα τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ανάλογες, μεμονωμένες συναντήσεις είχε αργότερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών με τους ομολόγους του από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σείχη Αμπντάλα μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν και τον Βραζιλιάνο ομόλογό του , Μάουρο Βιέιρα.

Τέλος, ο Σεργκέι Λαβρόφ συμμετείχε στην ολοκλήρωση των εργασιών της διήμερης συνόδου των BRICS στο Κέιπ Τάουν, ενόψει της συνόδου κορυφής που σχεδιάζεται για τις 22 ως τις 24 Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξάωρη στάση εργασίας στα τρόλεϊ

Διασώθηκαν 90 μετανάστες κοντά στο Ταίναρο

Η Ρουμανία στέλνει στρατεύματα για να ενισχύσει την KFOR στο Κόσοβο

Περικλής Ιακωβάκης για ΟΑΚΑ: «Goodnight and good luck»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα