ΑΘΗΝΑ
21:50
|
24.04.2024
Τα ανθρώπινα υπολείμματα προέρχονται από άνδρες και γυναίκες, ενώ ο αριθμός των σορών δεν είναι ακόμη γνωστός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μεξικανικές αρχές εντόπισαν 45 σακούλες που περιείχαν ανθρώπινα λείψανα σε μια χαράδρα έξω από τη δυτική πόλη της Γκουανταλαχάρα. Οι αξιωματούχοι έψαχναν για επτά νεαρούς εργαζόμενους στο τηλεφωνικό κέντρο, οι οποίοι είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι την περασμένη εβδομάδα, όταν βρήκαν τα πτώματα.

Τα ανθρώπινα υπολείμματα προέρχονται από άνδρες και γυναίκες, ενώ ο αριθμός των σορών δεν είναι ακόμη γνωστός.

Η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές ημέρες λόγω δυσχερούς εδάφους και ανεπαρκούς φωτισμού.

Η πολιτειακή εισαγγελία για τη δυτική πολιτεία Χαλίσκο ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι, μετά από πληροφορία για την αναζήτηση των επτά ατόμων, άρχισαν να ψάχνουν στη χαράδρα Μιραντόρ ντε Μπόσκ όπου βρήκαν τις σακούλες που περιείχαν μέρη ανθρώπινων σωμάτων. Πυροσβέστες και πολιτική άμυνα εργάζονταν με την αστυνομία και ένα πλήρωμα ελικοπτέρου για να περισυλλέξουν τα λείψανα.

Η πρώτη σακούλα με ανθρώπινα κατάλοιπα βρέθηκε την Τρίτη, αλλά λόγω του δύσκολου εδάφους και της έλλειψης ηλιακού φωτός, η έρευνα ξεκίνησε ξανά την Τετάρτη και θα συνεχιστεί μέχρι να εντοπιστούν όλα τα λείψανα, ανέφερε η εισαγγελία.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για να προσδιορίσουν τον αριθμό των νεκρών, ποιοι ήταν και τα αίτια του θανάτου τους. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να εντοπίσει και τα επτά άτομα που αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι.

Αν και δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί πώς κατέληξαν τα πτώματα στη χαράδρα, τα εγκλήματα εξαφάνισης είναι σχετικά συνηθισμένα στο Μεξικό.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αγνοούνται, αναφέρουν κυβερνητικά στοιχεία, με πολλούς να είναι θύματα οργανωμένου εγκλήματος, ενώ οι δράστες σπάνια τιμωρούνται.

Τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι πολλές εξαφανίσεις έχουν συμβεί από το 2007, όταν ο τότε πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν ξεκίνησε τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών».

Τα τρία τέταρτα των αγνοουμένων ήταν άνδρες και το ένα πέμπτο ήταν κάτω των 18 ετών τη στιγμή της εξαφάνισής τους. Οι συγγενείς των εξαφανισθέντων λένε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να τους βρει και ότι οι αξιωματούχοι αδιαφορούν όταν αναφέρουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα αγνοούνται.

Τα Ηνωμένα Έθνη την έχουν χαρακτηρίσει «μια ανθρώπινη τραγωδία τεράστιων διαστάσεων».

Το Χαλίσκο είναι η καρδιά ενός βίαιου πολέμου ναρκωτικών και μερικές από τις πιο ισχυρές ομάδες που δραστηριοποιούνται εκεί περιλαμβάνουν το καρτέλ Jalisco New Generation (CJNG) και τον αντίπαλό τους, Nueva Plaza, που αποσχίστηκε από το CJNG το 2017, πυροδοτώντας βία στη Γκουανταλαχάρα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα