ΑΘΗΝΑ
22:02
|
23.04.2024
Οι σκληροί νέοι νόμοι στοχεύουν στην προστασία των καταναλωτών από παραπλανητικές ή ψεύτικες εμπορικές πρακτικές στο διαδίκτυο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι influencers στη Γαλλία θα μπορούσαν τώρα να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης εάν διαπιστωθεί ότι έχουν παραβιάσει τους νέους κανονισμούς προώθησης του περιεχομένου που δημοσιεύουν, μετά την επίσημη έγκριση της νομοθεσίας από το γαλλικό κοινοβούλιο την Πέμπτη.

Οι σκληροί νέοι νόμοι στοχεύουν στην προστασία των καταναλωτών από παραπλανητικές ή ψεύτικες εμπορικές πρακτικές στο διαδίκτυο. Περιορίζουν την προώθηση τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και απαγορεύουν τη διαφήμιση ειδών όπως ο καπνός.

Είναι η πρώτη φορά που ο ρόλος των influencers/ παραγωγών διαδικτυακού περιεχομένου ορίζεται νομικά στην Ευρώπη.

Η διακομματική νομοθεσία ψηφίστηκε ομόφωνα σε ψηφοφορία στη Γερουσία την Τετάρτη, αφού πέρασε από το υπόλοιπο κοινοβούλιο.

Οι Influencers είναι διαδικτυακές προσωπικότητες που έχουν μεγάλο αριθμό συνδρομητών και μπορούν να καθορίσουν τις τάσεις. Μερικοί ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αγοράσουν τα προϊόντα που προωθούν, αλλά συχνά δεν δηλώνουν ότι δέχονται χρήματα σε αντάλλαγμα για τη διαφήμισή τους.

Οι Γάλλοι νομοθέτες είπαν ότι, αντιμέτωποι με την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που υφίστανται απάτη στο Διαδίκτυο, προσπάθησαν να «ξεκαθαρίσουν τα περιγράμματα» της εμπορικής δραστηριότητας και να διευκρινίσουν τις «ευθύνες και υποχρεώσεις» των επιρροών.

Σύμφωνα με τους νέους νόμους τους, «οι παραγωγοί εμπορικής επιρροής» δεν θα μπορούν να διαφημίζουν παιχνίδια λαχειοφόρων αγορών ή τυχερών παιχνιδιών σε πλατφόρμες που δεν έχουν την ικανότητα να απαγορεύουν τους ανηλίκους χρήστες.

Παράλληλα με τον καπνό θα απαγορευθεί η προώθηση της αισθητικής χειρουργικής και ορισμένων χρηματοοικονομικών προϊόντων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Οι παραβάσεις θα μπορούσαν να σημαίνουν ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών ή πρόστιμο έως και 300.000 ευρώ (257.000 £, 322.000 $).

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα των αρχών να ελέγχουν τους νέους κανόνες – ειδικά όταν οι λογαριασμοί των επιρροών είναι ορατοί στη Γαλλία, αλλά το άτομο βρίσκεται φυσικά εκτός της δικαιοδοσίας της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα