ΑΘΗΝΑ
19:38
|
22.07.2024
Μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, το Τσαντ φιλοξενούσε ήδη σχεδόν 600.000 πρόσφυγες πριν ξεσπάσει η σύγκρουση στο Σουδάν τον Απρίλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη βία στο Σουδάν και αναζητούν καταφύγιο στο γειτονικό Τσαντ ενώ οι αριθμοί ενδέχεται να διπλασιαστούν τους επόμενους τρεις μήνες, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η σύγκρουση σχεδόν επτά εβδομάδων ώθησε το Σουδάν σε μια ανθρωπιστική κρίση και μετέτρεψε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αφρικής – την τριμερή πρωτεύουσα του Χαρτούμ, το Ομντουρμάν και το Μπαχρί στη συμβολή του Γαλάζιου και Λευκού Νείλου – σε εμπόλεμη ζώνη.

«Καθώς η περίοδος των βροχών πλησιάζει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, χρειαζόμαστε τεράστια υλικοτεχνική υποστήριξη για τη μετακίνηση των προσφύγων από τις παραμεθόριες περιοχές… Πρέπει να δημιουργήσουμε αμέσως νέους καταυλισμούς και να επεκτείνουμε τους υπάρχοντες καταυλισμούς», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Τσαντ, Λόρα Λο Κάστρο.

Μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, το Τσαντ φιλοξενούσε ήδη σχεδόν 600.000 πρόσφυγες πριν ξεσπάσει η σύγκρουση στο Σουδάν τον Απρίλιο.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες είπε ότι χρειάζονται 214,1 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή ζωτικών υπηρεσιών στους εκτοπισμένους στο Τσαντ, οι οποίες χρηματοδοτούνται επί του παρόντος κατά 16%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σβήστηκε η φωτιά στα Βρυσιά Ρόδου

Έγκλημα στην Κυνουρία: Ποινική δίωξη στο ζευγάρι για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό 64χρονου

Παραδέχεται την αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ η αρχηγός τής

Οι Simpsons είχαν προβλέψει την πιθανή υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις;!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα