ΑΘΗΝΑ
02:15
|
27.07.2024
Στους 426 οι νεκροί μετά την επανεμφάνιση της μολυσματικής νόσου στην αφρικανική χώρα τον Οκτώβριο του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη με την εξάπλωση της χολέρας συνεχίζει να δίνει το Καμερούν μετά την επανεμφάνιση της μολυσματικής νόσου, τον Οκτώβριο του 2021. Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας του κράτους της κεντρικής Αφρικής δήλωσε χθες 1η Ιουνίου ότι άλλοι 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της χολέρας, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται νέα έξαρση της ασθένειας και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Από τα τέλη του Μαρτίου, στο Καμερούν καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, έπειτα από μια περίοδο σχετικής ύφεσης της επιδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).  Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν χθες στα 1.868, σύμφωνα με τη Λίντα Εσό, στέλεχος του υπουργείου Υγείας του Καμερούν.

Η χολέρα, ασθένεια που προκαλεί οξεία διάρροια και μπορεί να σκοτώσει μέσα σε ώρες ελλείψει θεραπείας, επανεμφανίζεται σποραδικά στην αφρικανική χώρα με πληθυσμό άνω των 25 εκατομμυρίων. Εντός του 2023, κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε 14 κράτη της Αφρικής, όπως διαπίστωσε ο ΠΟΥ σε έκθεσή του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Ο ΠΟΥ, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για το γεγονός πως αρκετές από αυτές της χώρας καταγράφουν υψηλότερα ποσοστά θνητότητας από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Στο Καμερούν, «πάνω από το 79% των περιπτώσεις φθάνει σε δομές υγείας σε σχετικά σοβαρή ως πολύ σοβαρή κατάσταση», κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες τα κρούσματα να αποδειχθούν θανάσιμα, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Υγείας που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Προηγούμενη έξαρση της χολέρας στο Καμερούν, από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2020, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 66 ανθρώπους.

Στις αρχές του 2021, ο ΠΟΥ υπολόγιζε πως κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφονται 1,3 ως 1,4 εκατομμύρια κρούσματα χολέρας και 21.000 ως 143.000 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα