ΑΘΗΝΑ
13:54
|
19.04.2024
Υπάρχουν φόβοι πως τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση, στην οποία ενεπλάκησαν τρία τρένα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι πως σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση, στην οποία ενεπλάκησαν τρία τρένα, στην ανατολική Ινδία.

Μια επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και συγκρούστηκε με μια άλλη επιβατική αμαξοστοιχία που στη συνέχεια χτύπησε μια αμαξοστοιχία εμπορευμάτων στην περιοχή Μπαλασόρε της Οντίσα.

Οι διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν 200 ανθρώπους που εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί στα εκτροχιασμένα πούλμαν, δήλωσε ο Ντ. Μπ Σίντε, ο διοικητής της περιοχής Μπαλασόρε στην πολιτεία Οντίσα.

Το Coromandel Express, το οποίο εκτελεί δρομολόγια από την Καλκούτα προς το Τσενάι, εκτροχιάστηκε μετά τη σύγκρουση και έπεσε στην απέναντι τροχιά.

Ο ανταποκριτής του βρετανικού SkyNews στην Ινδία Νέβιλ Λάζαρου είπε ότι η συντριβή σημειώθηκε γύρω στις 19:30 τοπική ώρα και ότι όλα τα νοσοκομεία στην περιοχή Μπαλασόρε έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Είπε ότι τα τρένα που εμπλέκονται στη σύγκρουση κινούνται σε σημαντικές διαδρομές που αποτελούν «μία από τις κύριες γραμμές αρτηριών» της ανατολικής πλευράς του δικτύου της χώρας.

Αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν μεταβεί στο σημείο για να συντονίσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, πρόσθεσε.

Ο Πραντίπ Τζενά, γενικός γραμματέας της Οντίσα, είπε ότι σχεδόν 500 αστυνομικοί και διασώστες με 75 ασθενοφόρα και λεωφορεία ανταποκρίθηκαν στο ατύχημα.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, δήλωσε ότι είναι «αναστατωμένος» από το ατύχημα και είπε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να προσπαθούν να ξεφύγουν από αναποδογυρισμένο βαγόνι.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Σιδηροδρόμων, ο Αμιτάμπ Σάρμα, είπε ότι παραμορφωμένα κομμάτια του εκτροχιασμένου τρένου έπεσαν σε μια κοντινή γραμμή και χτυπήθηκαν από μια άλλη επιβατική αμαξοστοιχία που ερχόταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε με επιστολή τα συλληπητήριά του.

Περισσότεροι από 12 εκατομμύρια άνθρωποι επιβαίνουν σε 14.000 τρένα σε όλη την Ινδία κάθε μέρα, ταξιδεύοντας σε 64.000 χιλιόμετρα γραμμών.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσει την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, πολλές εκατοντάδες ατυχήματα συμβαίνουν κάθε χρόνο στους σιδηροδρόμους της Ινδίας, το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υπό ενιαία διαχείριση στον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα